eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Digitális műsorszórás: vannak még kérdőjelek

Nemcsak földfelszíni sugárzással, hanem többek között kábelen keresztül is lehet digitális tartalmakat sugározni, ezért Piller András, a T-Kábel Magyarország Kft. vezérigazgatója úgy gondolja, hogy ha a kormány szerepet vállal a digitális műsorszórás kialakításában, akkor azt platform-semlegesen kell tennie.

Még most, a törvény elfogadása után sem egyértelmű a kábelszolgáltatók számára, hogy milyen tartalomszolgáltatási kötöttségekre és versenyre számíthatnak az új digitális platformon a piaci résztvevők - mondta az InfoRádiónak a T-Kábel Magyarország Kft. vezérigazgatója.

Piller András hozzátette: remélik, hogy a kormány nem részesít majd előnyben bizonyos platformokat, amennyiben szerepet vállal a digitális műsorszórás kialakításában.

A kábelszolgáltatók számára stratégiailag fontos, hogy egyidejűleg minél több digitális szolgáltatást nyújthassanak egy időben, így minden bizonnyal jelentős versenytényező lesz majd, ha beindul, a földfelszíni digitális televíziózás - közölte a T-Kábel Magyarország Kft. vezérigazgatója.

A kábelszolgáltatóknak addig komplex feladatokat kell megoldaniuk, hiszen legtöbbjük internet és telefonszolgáltatást is nyújt, ezt kell majd összehangolni a televíziózással - mondta Piller András.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×