eur:
394.56
usd:
356.02
bux:
73003.59
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Gyurcsányt nem zavarja, ha nincs a nőkön harisnya

Másodfokú hőségriadót rendel el hétfőn a tisztiorvosi szolgálat a nagy meleg miatt. Ezzel egyidejűleg a miniszterelnök elnézi, ha a közigazgatásban dolgozók eltekintenek az eleganciától, és a nők nem vesznek harisnyát, a férfiak pedig nem kötnek nyakkendőt.

Dresszkódot írt elő a miniszterelnök a nagy meleg miatt a közigazgatásban dolgozók számára. Budai Bernadett kormányszóvivő elmondta: Gyurcsány Ferenc elfogadhatónak tartja, ha a hölgyek ebben az időszakban nem viselnek harisnyát, míg a férfiak mellőzhetik a nyakkendő viselését.

Szintén az időjáráshoz kapcsolódik, hogy a tisztiorvosi szolgálat hétfőn elrendeli a másodfokú hőségriadót.

Budai Bernadett beszámolt több munkavédelmi előírás betartásáról is, amelyet a hatóságok az elkövetkezendő napokban fokozottabban ellenőriznek.

A munkáltatóknak például félóránként, védőitalt kell biztosítania a munkavállaló számára. Közepesen nehéz fizikai munka mellett pedig 30,5 fok felett, 45 perc után negyedóra pihenést kell adnia dolgozóknak.

Nyitott nagyvonalúság

Az SZDSZ délelőtti tanácskozásával összefüggésben a másik új kormányszóvivő tolmácsolta a miniszterelnök szavait. Daróczi Dávid úgy fogalmazott: Gyurcsány Ferenc örül annak, hogy a szabad demokraták elfogadták a kormányátalakítás lényegi elemeit.

Úgy fogalmazott: nyitott nagyvonalúsággal fogadja az SZDSZ hétpontos javaslatát, amelyről majd pozsonyi látogatása után tárgyal a szabad demokraták vezetőivel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Takács Péter: külön gyermekügyeleti központok lesznek Budapesten

Takács Péter: külön gyermekügyeleti központok lesznek Budapesten

Október elsejével indul az új ügyeleti ellátás Budapesten. A főváros az utolsó helyszín, így ezzel már az egész országban az Országos Mentőszolgálat által koordinált egységes alapellátási ügyeleti rendszer működik majd. Budapesten külön lesz a gyermek és a felnőtt ügyelet, a főváros és a kerületek javaslatára pedig lesz két nappali ellátóhely is, ahol a lakcímkártyával nem rendelkezők kaphatnak háziorvosi ellátást.

Az ítéletidő már lecsapott Németországra és Ausztriára, és ez még csak a kezdet

Szinte egyik pillanatról a másikra köszöntött be az ítéletidő Németországban és Ausztriában is. A meteorológusok mindkét országban aggódnak az elkövetkező napok időjárása miatt. Az illetékes hatóságok felkészültek az eddigi és a lehetséges károk elhárítására, a lakosságot szinte szüntelen figyelmeztetik az időjárás várható alakulására.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×