eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Sikerült a kísérlet, jön a mobiltévé

A T-Mobile és az Antenna Hungária szerint sikeres az az április elején indított mobiltelevíziós kísérlet, amelynek során azt tesztelik, hogy a két szervezet rendszerei miképpen képesek együttműködni és élvezhető földfelszíni tv-adást produkálni.

A mobiltévés kísérlet és szabvány, a Digital Video Broadcasting-Handheld (DVB-H) bemutatásán a két cég képviselői elmondták: bár csak néhány mobilkészüléken tudták tesztelni az adást, a tapasztalatok jók, és ezért már ma arról tárgyalnak, hogy miképpen folytatják az együttműködést a tesztidőszak július végi zárása után.

Winkler János, a T-Mobile vezetője közölte: ha a szabályozás kellő ütemben halad, akkor a jövő év közepén elkezdhető a digitális mobiltévés műsorszórás.

Mindez azonban csak akkor lehetséges, ha a készülékgyártók utolérik a hálózatgyártókat és -építőket, így megfelelő készülékeket fejlesztenek ki és dobnak piacra.

A kísérlet során az M1 és az M2, valamint a Duna Tv és a Duna2 Autonómia adását tesztelték.

Winkler János szerint a technológia komoly üzleti sikerrel kecsegtet, mivel a felmérések szerint útközben és munkahelyükön is sokan néznének sport-, hír- és egyéb műsorokat mobilon.

A T-Mobile vezetője hozzátette: Olaszországban és Finnországban már van ilyen szolgáltatás, de csak Itáliában kérnek érte díjat az előfizetőktől, havi 19 eurót.

A felmérések szerint a felhasználók többsége azonban csak 5-10 eurót szánna erre a szolgáltatásra.

László Géza, az Antenna Hungária vezérigazgatója kifejtette: a törvényelőkészítés szempontjából nagyon fontos, hogy a döntéshozók lássák: a technológia működőképes, és az egyik sikerágazata lesz a földfelszíni televíziózásnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×