eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Zwack Izabella: A bor lelkéről kell beszélni

A borról egyszerűen kéne beszélni - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Zwack Izabella, a Zwack Unicum Nyrt. borüzletágának vezetője.

A bor arculatáról, lelkéről kéne beszélni, és nem "túlszofisztikálni" azt - mondta a Zwack Unicum Nyrt. borüzletágának vezetője az InfoRádió Aréna című műsorában.

Zwack Izabella hozzátette: a bor enélkül is elvarázsol, hiszen sok író, költő írt már arról mint valami misztikus dologról.

A bor esetében tehát megfér egymás mellett a kifinomultság és az egyszerűség, példa erre az évenkénti borfesztivál a Budai Várban, ahová olyanok is ellátogatnak, akik távolról sem szakértői a szőlőnek vagy az abból készült nedűnek, de azok is feltűnnek, akik a legfrissebb különlegességeket keresik.

A Zwack Unicum Nyrt. borüzletágának vezetője szerint fejlődik a magyar borkultúra, egyre többen kíváncsiak a jó borokra, és tanul az italról.

Nyitottsággal sok mindent meg lehet tudni a borokról, de a legjobb módszer, ha az ember kóstolgatja azokat - fűzte hozzá Zwack Izabella.

Két irányzat van Magyarországon - véli a Zwack Unicum Nyrt. borüzletágának vezetője -, a tradíciókat kedvelők, akik a megszokott ízeket kedvelik, és a kísérletezők, akik igyekeznek új borokat, különleges szőlőfajtákat és borkészítési módszereket kipróbálni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×