eur:
390.99
usd:
366.93
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Péntek este egy órás lehet a sor Hegyeshalomnál

A pünkösdre hazatérő vendégmunkások miatt erősödő határforgalomra lehet számítani pénteken az osztrák, a szerb, a román és az ukrán átkelőhelyeken.

A forgalom már csütörtök óta növekszik a hegyeshalmi átkelőnél, a határőrség szóvivője szerint péntek este akár egy órás várakozásra is számíthatnak azok, akik Magyarországra akarnak belépni.

Néhány órával később pedig a szerb határnál várható tumultus, elsősorban Röszkénél és Tompánál, a kilépő oldalon.

Bár a vendégmunkások, mivel nem európai uniós országok polgárai, nem az EP polgárainak fenntartott sávokban lépnek át a határon, jelentős számuk miatt azonban az egész határátkelő forgalmát feltarthatják.

De azoknak a magyaroknak, akik már elérték az uniós sávot, már nem kell sok időt tölteniük a határon - közölte Tímár Zoltán.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

A befektetők számára a mai lesz a hét legfontosabb napja, ugyanis ma tartja kamatdöntő ülését a Fed. A kamatok szinten tartása szinte biztosra vehető, kérdésből viszont van bőven. Hogyan reagál a jegybank az infláció visszapattanására? Hogyan értelmezi a zavaros reálgazdasági és munkaerőpiaci folyamatokat a jegybank? Mekkora az esélye a recessziónak? Kamatvágás vagy kamatemelés lesz a Fed következő lépése? Ezek a kérdések izgatják most a piacokat, és ha úgy érzik, hogy valamelyikre választ kapnak, a piaci mozgások garantáltak. Minden fél mondatnak jelentősége lesz a mai eseményen, amely után akár teljesen új narratíva is kialakulhat a világpiacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×