eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Az SZDSZ ragaszkodik a vegyes rendszerhez

Az SZDSZ továbbra is kitart a vegyes egészségbiztosítási modell mellett, és nincs olyan szándék, amely ezen változtatna - mondta a kisebbik kormányzópárt ügyvivője. Horn Gábor kiemelte: a szabad demokraták a koalíció fennmaradásáért sem mennek bele olyan kompromisszumba, amely működésképtelen rendszert hozna létre.

Az SZDSZ-nek nem áll szándékában megváltoztatni a vegyes egészségügyi biztosítási modellről szóló javaslatát, amely Horn Gábor ügyvivő szerint jelentős kompromisszum eredményeképpen jött létre.
Szavai alapján a versenyt és a szolidaritást egyszerre tartanák fent azzal, hogy az alapbiztosításban az Országos Egészségbiztosítási Pénztár mellett a magánbiztosítók megjelennek.

A kormánypárti politikus közölte: várják az MSZP modelljét, ugyanis eddig azt még nem látták.

Az SZDSZ a koalíció fennmaradásáért sem megy bele olyan politikai kompromisszumba, amely egy működésképtelen rendszert hozna létre - hangsúlyozta Horn Gábor.

Holland minta

A kisebbik kormányzópárt tájékoztatóján a volt holland egészségügyi miniszter arról szólt, hogy náluk is a magyarországihoz hasonló aggodalmak fogalmazódtak meg a vegyes egészségbiztosítási rendszerrel összefüggésben.

Hans Hoogervorst hozzátette: jogszabályban garantálták, hogy a biztosítóknak mindenkivel szerződést kell kötniük, ráadásul az állam a cukorbetegek esetében külön díjat is fizetett a cégeknek.

Horváth Ágnes egészségügyi miniszter rámutatott: Magyarországon az itteni viszonyoknak megfelelő rendszert dolgoztak ki. Közölte: a jó elemeket nézik az európai példákból, nem pedig egy rendszert másolnak le.

Horn Gábor ügyvivő kérdésre válaszolva elmondta, hogy a koalíciós partnerrel június 25-ig kell megállapodniuk az új egészségbiztosítási rendszerről.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Az oroszok szerint veszélyes tendencia zajlik Európában, közben furcsa páncélosok bukkantak fel Moszkvában - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Az oroszok szerint veszélyes tendencia zajlik Európában, közben furcsa páncélosok bukkantak fel Moszkvában - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően  a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodása készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×