eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

A csőd szélén az ópusztaszeri emlékpark

Válságos helyzetbe került a látogatószám csökkenése miatt az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark.

Horváth Gábor, a park igazgatója az emlékhelyet működtető közhasznú táraság taggyűlésén elmondta: évek óta folyamatosan csökken a látogatók száma, tavaly már csak 200 ezer ember kereste fel a parkot.

Az igazgató hozzátette: a normatív állami támogatás nélkül működő intézmény bevételeinek 80 százaléka a jegyértékesítésből származik, ezért a látogatószám csökkenése a működőképességet veszélyezteti.

Horváth Gábor szólt arról is, hogy a Feszty-körkép épülete is felújításra szorul, a tetőzet nagyon rossz állapotban van, és egy nagyobb vihar bármikor megrongálhatja azt.

A park vezetője hangsúlyozta: a felújítás 200 millió forintba kerülne, és meg kellene oldani az épület szigetelését, valamint akadálymentesítését is, az ehhez szükséges forrásokat azonban az emlékpark nem tudja önmaga előteremteni.

A 37 éve létesített emlékhely közhasznú társaságként működik, többségi - csaknem 80 százalékos - tulajdonosa a Csongrád Megyei Önkormányzat. A kisebbségi tulajdonosok között a többi között a szegedi és az ópusztaszeri önkormányzat, valamint a környezetvédelmi és az oktatási tárca is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×