eur:
396.24
usd:
359.75
bux:
71805.06
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

Akár már a héten hazamehetnek a kecskeméti fertőzöttek

Valamelyest javult a kecskeméti kórház intenzív osztályán ápolt tüdőgyulladásos férfi állapota - mondta el az ÁNTSZ Dél-Alföldi Regionális Intézetének vezetője.

Az ÁNTSZ Dél-Alföldi Regionális Inzézetének vezetője elmondta: 15 beteget ápolnak hasonló tüdő-, torok- és mandulagyulladásos megbetegedésekkel. Ezeket egy baktérium okozta, amely cseppfertőzéssel terjed, így lehetséges, hogy egy kecskeméti család 17 tagja betegedett meg emiatt. Közülük ketten életüket vesztették, a kevésbé súlyos állapotban lévő családtagok már akár a héten elhagyhatják a kórházat.

Jelenleg 15 beteget ápolnak a Kecskeméti Megyei Kórházban, nyolcuknak tüdőgyulladása, a többieket felső légúti huruttal és hőemelkedéssel vagy lázzal vették fel, állapotuk egy kivétellel nem súlyos - mondta az InfoRádiónak Mucsi Gyula, aki hozzátette: az egyik beteget az intenzív osztályon ápolják, az állapota valamelyest javult, és van remény a felépülésére.

A fertőzéseket egy ismert baktérium okozta - jelentette ki az ÁNTSZ munkatársa.

Mucsi Gyula közölte: a családon belül több megbetegedésre nem számítanak, mert a járványügyi vizsgálatok során megbizonyosodtak arról, hogy a fertőzés lappangási ideje igen rövid, mindössze két nap, az elmúlt napokban azonban nem jelentkeztek új betegek.

A pácienseket a kecskeméti kórházban elkülönítették, az intézményben folyamatos volt a fertőtlenítés, a személyzet pedig védőöltözetben látta el a fertőzötteket. Ezeket az intézkedéseket hamarosan feloldják, a klinikai tünetek megszűnése után a betegek akár még a héten hazamehetnek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×