eur:
388.97
usd:
363.22
bux:
68276.24
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Vihar után: ezer beavatkozás

A tegnapi országos vihar következtében a tűzoltóknak elsősorban a kidőlt fák által okozott károkat kellett felszámolniuk - tájékoztatta az InfoRádiót az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Kedd délutántól szerda hajnalig a tűzoltók mintegy 700 esetben avatkoztak be, viharkárok hárítottak el, illetve műszaki mentést végeztek - mondta az InfoRádiónak az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Dobson Tibor hozzátette: az esetek zömében fakidőlés miatt kellett kivonulniuk a tűzoltóknak, a szél azonban sok helyen kéményeket is ledöntött és háztetőkben is kárt okozott.

Dunaújvárosban egy négyszintes lakóház tetejét vitte el, az ott élőknek ki kellett költözniük az épületből, mivel ki kellett kapcsolni az áramot. A lakók nem tartottak igényt a központi elhelyezésre - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

A viharban senki nem sérült meg - jelentette ki Dobson Tibor.

A műszaki mentést még a mai napon is folytatják, még mintegy 300 helyre kell kivonulniuk a tűzoltóknak - fűzte hozzá az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság munkatársa.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×