eur:
389.63
usd:
363.63
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Gyurcsány: A Kuncze-könyv kényelmetlen lenne egyeseknek

"Félhivatalos búcsúvacsorán" találkozott a miniszterelnök és a szabad demokraták volt elnöke. Társaságukban volt még Kuncze Gábor felesége, Fellegi Katalin, Lendvai Ildikó szocialista frakcióvezető és Kiss Péter munkaügyi miniszter. Gyurcsány Ferenc erről internetes naplójában számolt be.

"Bevallom, nagyon kedvelem és igen jó embernek tartom Kunczét. Olyannak, aki egyben van, akinek nincsenek egymástól messze eső, különböző énjei. Nem játszik alig összeegyeztethető, sőt esetleg kibékíthetetlen szerepeket sem a magánéletében, sem a közéletben" - írta a kormányfő.

A miniszterelnök jellemzése szerint Kuncze Gábor szabadelvű és pragmatikus politikus, aki mindvégig úgy volt képes képviselni pártjának értékeit, hogy távol tartotta magát bármilyen fajta dogmatizmustól vagy bigottságtól.

"Miniszterelnökként nagyon jól működtem vele együtt. Ez nem azt jelenti, hogy mindig egyetértettünk, de egy nagyon korrekt, jóhiszemű kapcsolat volt közöttünk. Azt hiszem, egyikünk sem hozta a másikat nehéz helyzetbe, zavarba" - tette hozzá.

"Nyaranta egyszer, a Balatonon szoktunk egy délutánt-estét együtt tölteni négyesben. Õ Katival én meg Klárival, és akkor kibeszélünk mindent. Tagja volt már az első Parlamentnek is, neki ez a 17. éve. Látta hogyan változott a parlamentarizmus, nem feltétlenül szabályaiban, hanem kultúrájában, és látta hogyan változtak az emberek. Nagyon sok története van" - írta Gyurcsány Ferenc.

A miniszterelnök szerint ezek közül a legizgalmasabbak azok, amelyek az első Parlamentről szólnak, amelyben a képviselők kevés tudással, ismerettel, kevés tapasztalattal, a nemzetközi diplomáciai érintkezés protokolljának hézagos tudásával sokszor csetlettek, botlottak.

"De ha jól értem a történeteit, sokkal több őszinteség volt abban az időszakban, és még talán valamilyen naiv, ma már esetleg elnéző mosollyal tudomásul vehető hit, ami egyébként szerintem jó, ha legalább részben jelen van a politikában" - tette hozzá.

Gyurcsány Ferenc blogjában olvasható, hogy a búcsúvacsorán a jelenről, a mai kormányzati, parlamenti ügyekről már kevesebbet beszéltek.

"Kuncze nagyon elegánsan hátrább lépett jó pár lépést, és nem kívánja az új vezetésnek megmondani, hogy mi a helyes. Nem kíván senkivel sem külön megállapodást kötni, vagy közvetíteni, ez már nem az ő dolga. Remélem persze, hogy ez a fajta visszahúzódás nem jelent majd örökös némaságot. Hiányozna a Parlamentből a stílusa, talán már mondható, hogy a bölcsessége, és némi szarkazmusa" - írta.

"Mindent összevetve nyugodt, kellemes este volt. A történeteket, anekdotákat megjegyeztem, de el nem mesélhetem, nem az enyémek, hanem Gáboréi. Sok derűs percet, egyeseknek kényelmetlen pillanatokat okozna, ha egyszer könyvben megírná mindezt. De az már másik történet lenne" - olvasható Gyurcsány Ferenc blogjában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Tíz éve nem láttunk a hazai ingatlanpiacon ilyen alacsony számokat

Tíz éve nem láttunk a hazai ingatlanpiacon ilyen alacsony számokat

Tíz éve nem volt olyan alacsony a hazai ingatlanbefektetési piac forgalma, mint 2023-ban. A mintegy 600 millió euró 38 százalékos visszaesést jelent a megelőző évhez képest. A csökkenés közepette viszont tovább emelkedett a magyar befektetők aránya, elérve a 82 százalékot. Ezzel párhuzamosan az irodapiacon és az ipar-logisztika szegmensben is emelkedtek a hozamok, miután a magas finanszírozási költségek és a mérsékelt bérleti kereslet továbbra is kivárásra ösztönzi a befektetőket. Mindez azonban nem magyar sajátosság, Nyugat-Európában is hasonló folyamatokat látunk, ahol az elmúlt két évben a kelet-közép-európainál is jelentősebb ingatlanérték-csökkenések mentek végbe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×