eur:
389.38
usd:
362.64
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Változtatna a nemi erőszak törvényi meghatározásán az SZDSZ

Megváltoztatná a Büntető törvénykönyvben a nők elleni nemi erőszak meghatározását az SZDSZ, mert a jelenlegi helyzetet előítéletesnek tartja a kisebbik kormánypárt.

Sándor Klára, a liberális párt országgyűlési képviselője azt mondta: előítéletesnek tartja a jelenlegi helyzetet, és azt javasolja, hogy a nemi erőszakot az áldozatnak fizikai és lelki sérülést okozó, a személyes önrendelkezését durván sértő bűncselekményként határozzák meg.

A szabad demokrata politikus ókonzervatívnak nevezte a Btk.-ban található jelenlegi megfogalmazást, ami a házasság, a család és a nemi erkölcs elleni bűncselekményként tartja számon a nemi erőszakot.

Sándor Klára sürgette a nők elleni erőszakról szóló nemzeti stratégia megalkotását is, amellyel szerinte 2004 óta adós az Országgyűlés.

Az igazságügyi és rendészeti tárca államtitkára válaszában emlékeztetett: a bírói joggyakorlat azt is a sértett ellenállásának tekinti, ha azt áldozat kifejezi, hogy akarta ellenére történtek az események. Kondorosi Ferenc hozzátette: jelenleg zajlik az új Btk. kidolgozása.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×