eur:
389.36
usd:
362.54
bux:
68033.59
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Módosítják a vizitdíj-szabályokat

Az egyes egészségügyi tárgyú törvények módosításáról tárgyal az Országgyűlés. Horváth Ágnes miniszter szerint a változtatásokat a bevezetés óta eltelt időszak tapasztalatai indokolják.

Az egészségügyi miniszter a javaslat ismertetésekor azt mondta: az új szabályozás egyebek mellett tartalmazná a vizitdíj-fizetés új feltételeit, valamint a visszaigényléshez szükséges adatkezelést, és egyértelműsítené az előjegyzési, valamint a várólistákat.

Horváth Ágnes közölte: a módosításokat a bevezetés óta eltelt időszak tapasztalatai indokolják.

A tervek szerint változtatás után mentesülnek a vizitdíj-fizetés alól a honvédség, a rendőrség, a katasztrófavédelem és az Országos Mentőszolgálat kötelékében dolgozók, ha szolgálatteljesítés közben szerzett sérüléseiket látják el, és nem kell fizetniük azoknak sem, akik legalább 30 alkalommal adtak vért.

A jövőben azoknak a 18 év felettieknek sem kellene fizetniük, akik még tanulnak és valamilyen ifjúsági egészségügyi szolgáltatás keretében veszik igénybe az ellátást.

A javaslat szerint a korábbi hatszáz helyett júliustól ezer forintot kell fizetnie annak, aki beutaló nélkül megy szakrendelésre, és ez a változás kivétel nélkül mindenkire vonatkozna.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×