eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Mégis, hova megyünk nyaralni?

Görögország a legkeresettebb úti cél az idén nyaralni induló magyarok körében, de az utazási irodák szerint Bulgária is felkapottá vált. Vannak irodák, amelyek már 40-60 százalékkal meghaladták a tavalyi év hasonló időszakában mért foglalási eredményeiket.

A tanulók eredményei már két év alatt látványosan javultak, pénz hiányában mégis veszélybe került a suliNova Kht. kísérleti programja, amelyben 600 iskola és 40 ezer diák vesz részt - olvasható a Népszabadságban. A szülők tapasztalatai szerint a programban résztvevő diákok nyitottabbak, kommunikatívabbak, jobban értik a szövegeket, könnyebben megoldják a matematikai feladványokat. Az egyik iskolában még azt is kimutatták, hogy a program egyetlen éve alatt több mint egy egész jegyet javítottak a diákok az összes tantárgyból. A kísérleti program folytatására a következő tanévben azonban nincs elég pénz. Pála Károly, az oktatási tárca háttérintézményeként működő suliNova Kht. Vezetője a lapnak azt mondta: alig 150 millió forint hiányzik. A cikkben többek között a tárcárt kérdezték, lesz-e fedezet a program folytatására.

Már csak 20-30 beteget ápolnak a 140-ből a "Lipót", azaz az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet öt zárt osztálya közül az egyiken. A többi osztály kiürítése és összevonása is folyamatban van, az ápoltak nagy többségét "kiírják", azaz hazaküldik - tudta meg a Magyar Nemzet. Ha szerencséjük van, befogadja őket a területileg illetékes kórház, de beszámíthatatlanságuk miatt addig elszökhetnek, elkóborolhatnak, ön- és közveszélyes cselekedeteket hajthatnak végre - olvasható a lapban. Információik szerint elképzelhető, hogy nem szűnik meg teljes egészében az OPNI, hanem miután megszabadult "ráfizetéses" pácienseitől, fokozatosan magánklinikává szervezik át az intézményt.

Görögország a legkeresettebb úti cél az idén nyaralni induló magyarok körében, de - az utazási irodák tapasztalatai szerint - Bulgária is felkapottá vált - számol be a Napi Gazdaság. Vannak olyan irodák, amelyek már 40-60 százalékkal meghaladták a tavalyi év hasonló időszakában mért foglalási eredményeiket. A charterjáratok indítása egyértelműen felfelé húzza a forgalmat. A pénzváltók szerint még nem indult el a roham, mindenesetre olyan országok valutáiból is alaposan feltöltik készleteiket, ahol nem euróval kell fizetni.

Soha nem volt még annyira "nőies" kormánya Franciaországnak, mint amilyen a következő lehet: Nicolas Sarkozy, a szerdán hivatalba lépő államfő lapértesülések szerint arra készül, hogy első kabinetjében a miniszterek felét a szebbik nem képviselői közül válogatja össze - írja a Napi Gazdaság. Várhatóan ismét bekerül a kormányba Michéle Alliot-Marie eddigi hadügyminiszter és egy tizenkét gyermekes marokkói-algériai bevándorló család másodszülöttje is. A hölgyek térnyerése a miniszterek között Európa-szerte megfigyelhető. A gazdasági lap ezeket az államokat veszi számba.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×