eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A kormány szerint jövőre nem lesznek megszorítások

Egyeztettek a szakszervezetek és a miniszterelnök május elsején. A megbeszélésen a kormány azt ígérte: jövőre nem lesznek a munkavállalókat érintő megszorítások.

A Városligetben találkoztak négy szakszervezeti konföderáció vezetői Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel, aki felesége és Kiss Péter munkaügyi miniszter társaságában érkezett.

A több mint félórás megbeszélésre nem engedték be a sajtó munkatársait. Azt követően Borsik János, az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke adott tájékoztatót a beszélgetésen elhangzottakról és a konföderációk véleményéről.

Szerinte az alapvető probléma az, hogy az embereknek nincs jövőképe, nem tudják például azt, hogy meddig tartanak a megszorítások. Szerinte megnyugtató, hogy a miniszterelnök nem hozta magával a koalíciós partnert is az egyeztetésre, mert az SZDSZ gazdaságpolitikája visszatetszést kelt az emberekben.

Kiss Péter munkaügyi miniszter elmondta, hogy a szakszervezetek kezdeményezték a találkozót. Hozzátette: a kormány a 2008-as költségvetésben nem tervez a munkavállalókat érintő megszorításokat.

Az érdekképviseleti vezetők szerint a miniszterelnöknek érdeke, hogy meghallja, amit a szakszervezetek mondanak. A konföderációk szerint nincs alternatívája az egyeztetésnek, mert ha az nincs, az emberek, a munkavállalók türelmetlenek, elégedetlenek lesznek, és akciókat, tüntetéseket, sztrájkokat szerveznek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×