eur:
397.54
usd:
360.18
bux:
72204.55
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Bővült a mobiltelefonos autópálya matrica vásárlási lehetőség

Egynapos, négynapos, heti és havi autópálya matricát is lehet vásárolni mobil telefonon szerdától - jelentették be az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. sajtótájékoztatóján.

A mobiltelefon segítségével elérhető, bankkártyás fizetésen alapuló iziSHOP szolgáltatást a Hedz Kft. fejlesztette ki.

Az eddigi mobiltelefonos matrica vásárlásokhoz képest a különbség az, hogy az iziShOP-nál nem kell úgynevezett kényelmi díjat fizetni és mobilszolgáltató független.

A vásárlót terhelő hálózati tranzakciós költség még egy alapdíjas sms áránál is kevesebb lehet, a mobil előfizetés feltételétől függően pedig akár ingyenes is.

Az ÁAK Zrt. virtuális matrica értékesítő rendszere 2006 tavaszán indult. A járművezetők az indulásnál sms-ben, majd az év végén már interneten és telefonon is vásárolhattak 4 napos autópálya matricát.

A most induló iziSHOP rendszer a negyedik virtuális lehetőség és éves matrica kivételével az összes beszerezhető.

Winkler-Virág András, az ÁAK kommunikációs vezetője elmondta, hogy 2007. első három hónapjában 1,8 millió matricát értékesítettek, ennek 7,7 százalékát elektronikus csatornákon.

Címlapról ajánljuk

Ilyen Budapestet szeretne Karácsony Gergely - terveiről nyilatkozott a főpolgármester

Otthonosabb, zöldebb és szolidárisabb Budapestet szeretne az október 1-jén kezdődő új főpolgármesteri ciklusában Karácsony Gergely. A városvezető az InfoRádióban a paralimpikonok budapesti fogadásán arról is beszélt, hogy egy olimpiai és paralimpiai rendezést össze lehetne kötni a főváros teljes akadálymentesítésével 2036-ra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×