eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Talajcsere lesz a hajléktalanok miatt

Júniusban kezdődik meg a budapesti erdőkben élő hajléktalanok egy részének kitelepítése - értesült az InfoRádió. A Pilisi Parkerdő Zrt. Budapesti Erdészete és a Szociális Minisztérium közösen keresett megoldást a fővárosi erdőkben élő mintegy ötszáz hajléktalan problémájára.

Ezek az emberek városi sorstársaikkal összehasonlítva is szörnyű körülmények között élnek, zavarják a turistákat és jelentősen szennyezik, illetve károsítják a növényzetet - mondta el korábban az InfoRádióban az erdészet szóvivője.

Lomniczi Gergely hozzátette: egy pályázati forrás lehetővé teszi számukra, hogy az ott élők igényeit is figyelembe véve, személyre szabott megoldást biztosítsanak számukra.

Az erdőben 450-500 ember lakik. Közülük 105-nek tudnak emberibb lakhatást biztosítani a szociális munkások segítségével.

Van, akinek segítenek albérletet keresni, vagy szállítani a dolgait, de olyan ember is akad, aki lakókocsit kért, így azt biztosítják a számára.
Mint mondta: a jogszabályt követve, a hatóság segítségével elvitethették volna az erődben lakókat a hajléktalanszállókra, de ebben az esetben néhány héten belül ismét az a parkban találták volna a hajléktalanokat.

Éppen ezért velük együttműködve kerestek végleges megoldást a problémára.

Ha a költöztetés lezajlik, megkezdődik az erdő helyreállítása. Van ahol csak takarítani kell, de van ahol talajcserére is szükség van - mondta Lomniczi Gergely.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×