eur:
388.51
usd:
360.62
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Egy következménye mégiscsak van az őszödi beszédnek

Felesleges ingatlanjai hasznosításával, létszámcsökkentéssel és külső források bevonásával enyhítene pénzügyi gondjain a MÁV. A társaság fejlesztéseinek finanszírozására százmilliárd forint értékben bocsátana ki kötvényt.

A Népszabadság arról ír, hogy az utazási szokásokat júliustól viszonylati jeggyel mérik fel, amelyből a vasúttársaság már nemcsak azt tudja meg, hogy milyen messzire utazik az utas, hanem azt is, hogy hová. A szárnyvonalak sorsáról továbbra sincs döntés.

A konvergenciaprogram által szűkre szabott költségvetési keretek mellett a jelenlegi formájában nem működhet tovább a MÁV - jelentette ki az állami vasút vezérigazgatója, Heinczinger István. Már küszöbön áll a vasúti személyszállítás önálló társaságba szervezése, év végére pedig döntés születhet a MÁV holdingá alakításáról.

Már nem készítenek hangfelvételeket az MSZP vezető testületeinek ülésein - tudta meg a Magyar Nemzet. Az intézkedést Gyurcsány Ferenc pártelnökké való kinevezése után léptették életbe.

Továbbra sem lehet tudni, hogy Gyurcsány Ferenc őszödi beszéde milyen csatornán szivároghatott ki, ennek felderítésére az ígéretekkel ellentétben végül sem az MSZP frakcióvezetése, sem a miniszterelnök nem indított belső vizsgálatot.

Egyes információk szerint a frakció egyik tagja rögzíthette a trágár kifejezésektől hemzsegő előadást, ennek ellentmond azonban a felvétel tökéletes minősége. Egy, Gyurcsány Ferenc pártelnökké kinevezése után életbe léptetett intézkedés után biztosra vehető, a jövőben hasonló, belső fórumokon elhangzott szónoklatok nem kerülhetnek napvilágra.

Pörög a lakáshitelpiac, a bankok többsége idén még az év eleji szokásos visszaesést sem érzékelte a lakáshitelezés terén - számol be róla a Napi Gazdaság.

Az idei évre várható hitelkeresettel kapcsolatban nagyon eltérők a várakozások. Az FHB szerint a lakossági jelzáloghitel-piac növekedési üteme éves szinten 14 százalék körüli lehet. A CIB-nél 15-20 százalékos növekedést prognosztizálnak, míg az OTP szakemberei szerint a növekedési ütem a tavalyi 18-ról 8 százalékra esik majd vissza.

A közeljövőben nem szűnnek meg a Keleti és a Józsefvárosi pályaudvarhoz tartozó vasúti területen lévő ázsiai piacok - olvasható a Világgazdaságban.

A MÁV szerint a józsefvárosi önkormányzat készülőben lévő rendezési tervétől függ a jövő, míg a kerület a MÁV terveire és a végleges budapesti főépítész kinevezésére vár. A Fáy utcai piac bezárhat, miután a telek vagyonkezelője, a Vasas sportegyesület pályázatot írt ki a földhasználati jog értékesítésére. A döntés másfél hónapon belül várható. A piac bérlője az árusokat átirányítja a Keleti pályaudvarhoz.
A portfolio.hu az Eston International elemzését közli arról, milyen változások várhatók a budapesti irodapiacon. A portál felhívja a figyelmet: a budapesti modern bérirodapiac nagysága idén minden bizonnyal meghaladja majd a 2 millió négyzetmétert.

Ez a szám azonban töredéke a bécsi több mint 10 millió négyzetméteres irodapiacnak, illetve a koppenhágai 11 milliósnak. A prognózis szerint a Váci út - ami ma még az irodaházak központjának számít - hamarosan elveszti monopol helyzetét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×