eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Ha semmi nem jön közbe, egy évet késik a 4-es metró

A Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén tudomásul vette a 4-es metró építéséről szóló beszámolót. Demszky Gábor főpolgármester azt mondta: a 4-es metró egy év késéssel épül meg, hacsak nem ütközik előre nem látható akadályokba.

A koalíciós szavazatokkal a közgyűlés többségében tudomásul vette a beszámolót. Bár a vitából az derült ki, hogy a beruházást az összes frakció támogatja, a jelentés alapján számos bizonytalanságot látnak.

Az ellenzéki szónokok hosszan idéztek a metróbiztos beszámolójából, amely szerint az állomások építését tulajdonjogi viták, építési engedélyek hiánya hátráltatja, sőt, a fúrópajzs sebességének a csökkenéséről is szó esett.

Tarlós István, a Fidesz frakcióvezetője azt mondta: a beruházás előkészítetlensége azt mutatja, hogy a főpolgármester éveken keresztül félrevezette a fővárosiakat, ezért a lemondás gondolatával is foglalkoznia kellene.

Demszky Gábor elmondta, hogy a metró egy év késéssel épül meg, hacsak nem ütközik előre nem látható akadályokba a beruházás. Hozzátette, hogy számítanak az uniós támogatásra, amelynek nagyságáról Brüsszelnek még nincs álláspontja.

Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes közölte, hogy az ellenzék több javaslatát elfogadja, a többi mellett azt, hogy a beruházásról kapjon rendszeres tájékoztatást a közgyűlés. Igaz, nem az eredeti javaslat szerinti havi, hanem negyedéves rendszerességgel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×