eur:
389.16
usd:
361.38
bux:
68431.13
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Fodor-Kóka: ez már a végjáték

A sikeres pártnak tisztában kell lennie múltjával, de a jövőért kell dolgoznia, mondta Kóka János, az SZDSZ elnökjelöltje kampányzáró beszédében. A gazdasági és közlekedési miniszter kitért rá, a kampány nagyon sok energiát mozgatott meg a párton belül, célja, hogy az elnökválasztás után hasonló energiával folytassák a munkát.

Kóka János beszédében hangsúlyozta, a jelölési adatok alapján többen tartják a párton belül alkalmasnak az elnöki posztra, mint riválisát, Fodor Gábort. A közvélemény-kutatási adatok szerint azonban a liberális szavazók körében Fodor Gábor a népszerűbb.

A politikus újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy abban az esetben, ha a küldöttgyűlésen őt választják meg az SZDSZ elnökének, Fodor Gábor olyan posztot választhat magának, amilyet csak akar, természetesen az elnöki poszton kívül.

"Fodor Gábor ebben az esetben válassza ki a párton belül magának azt a feladatot, amit szeretne csinálni, és övé ez a pozíció. Hogyha ilyen esetleg nem lenne a párton belül most, akkor, hogyha lehetőségeink megengedik létrehozzuk" - jelentette ki Kóka János.

Az elnökjelölt hozzátette, riválisát és támogatóit az elnökválasztás után szövetségesévé szeretné tenni, mert egységes pártot kíván vezetni.

Fodor gazdasági miniszterként számít Kókára

Fodor Gábor, a szabad demokraták másik elnökjelöltje szerint a jövővel kapcsolatos ígéreteket a politikusok múltja hitelesítheti.

"A jövővel kapcsolatban a választók azt fogják elhinni, és annak fognak hinni, akit a múltja hitelesít. Ez ügyben nekem nem hogy szégyenkezni valóm nincs, én büszke vagyok erre" - jelentette ki Fodor Gábor.

A liberális politikus hozzátette: hitelessége miatt bízhatnak majd az általa vezetett pártban a választók, és így növelhető az SZDSZ támogatottsága. Arra a kérdésre, hogy milyen posztot szán Kóka Jánosnak megválasztása esetén, Fodor Gábor elmondta, számít Kóka Jánosra gazdasági miniszterként.

A párt szombati küldöttgyűlésén egyébként 809 küldött fog szavazni. Az SZDSZ 12 ügyvivői posztjáért 31 jelölt indul, és az elnökválasztás mellett a párt alapszabályát is módosítják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×