eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Schmitt: Az emberek alacsonyabb árakat akarnak

A Fidesz alelnöke bízik abban, hogy a Fidesz által tervezett kérdésben ki lehet majd írni a népszavazást.

Schmitt Pál az InfoRádióban elmondta: a közvélemény-kutatásokból kiderül, hogy soha nem látott mélyponton van a kormány megítélése.

Az elmúlt napokban és hetekben a különböző közvélemény-kutató cégek azt mutatták ki, hogy szokatlan mélyponton van a kormánypártok megítélése.

Mindössze minden ötödik ember támogatja a kabinetet és politikáját - jelentette ki az alelnök.

Ilyen nagy különbségre a rendszerváltozás óta nem volt példa. A politika kétpólusúvá vált, az MDF és az SZDSZ nem jutna be parlamentbe - tette hozzá Schmitt Pál.

Helyes úton járunk, amikor azt gondoljuk, hogy népszavazást kell kiírni, ugyanis a kormány intézkedéseit nem támogatja a lakosság - mondta a politikus.

Schmitt Pál elmondta: az emberek adókedvezményeket, alacsonyabb gáz- és gyógyszerárakat, ingyenes egészségügyet szeretnének.

Az MSZP nem foglalkozik százalékokkal

Simon Gábor az MSZP választmányának elnöke azt mondta, hogy a közvélemény-kutatásokból legfeljebb az adott időpontban érvényes pártreferenciákról lehet képet alkotni.

Ez semmi esetre sem határozza meg a következő éveket, és nem érdemes következtetéseket levonni a három év múlva esedékes parlamenti választások eredményére nézve sem - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×