eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Átadták a Magyar Örökség-díjakat

Immár 46. alkalommal adták át a Magyarország Alapítvány által életre hívott Magyar Örökség-díjakat a Magyar Tudományos Akadémián.

Hámori József, a Magyar Örökség és Európa Egyesület bírálóbizottságának elnöke az ünnepséget megnyitó beszédében arról szólt: a díjak adományozásának célja, újra és újra elmondani és felfedezni azt, milyen gazdag kulturális, tudományos értékekkel rendelkezünk, bemutatni a nemzet számára különösen fontos értékeinket és azok képviselőit.

A Magyar Örökség-díjjal korunk, valamint a XX. század első felének legjelentősebb magyar teljesítményeit jutalmazzák. Az elismerések odaítéléséről a Magyar Örökség és Európa Egyesület által felkért bírálóbizottság dönt.

A testület tizenegyedik esztendeje - évente négy ízben -, állampolgári javaslatok alapján, titkos szavazással hozza meg döntését.

Magyar Örökség kitüntető címet kapott a Zeneakadémia (Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem).

A Szatmári Irgalmas Nővérek "szolgáló szeretete" szintén Magyar Örökség-díjas lett.

Grétsy László nyelvész anyanyelvművelő életművéért vehette át az elismerést.

Kóka Rozália népi előadóművész, mesemondó a "néphagyományt átörökítő tündökléséért" kapta meg a díjat.

Posztumusz Magyar Örökség-díjas lett Marek József állatorvos professzor, akinek az "állatorvos-tudományban nyújtott kiemelkedő szerepéért" ítélték oda az elismerést.

Szintén posztumusz Magyar Örökség-díjas lett Rédei László matematikus professzor, akinek "tudományművelő szellemiségéért" ítélték oda az elismerést.

Lichtenberger György orvos professzor "áldozatos gyógyító és jótékony szolgálatáért" érdemelte ki a Magyar Örökség-díjat.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×