eur:
394.14
usd:
364.18
bux:
74051.15
2024. július 31. szerda Oszkár

Új elnöke van a gyógyszerész kamarának

Horváth Tamást választotta elnökének a Magyar Gyógyszerész Kamara küldöttközgyűlése. A titkos szavazás eredményeként alelnöki megbízatást kapott Hankó Zoltán, Hávelné Szatmári Katalin és Zalai Károly.

Horváth Tamás rövid beszédében furcsa helyzetnek nevezte a jelenlegit. "Reményeink és félelmeink között őrlődünk" - fogalmazott, a kötelező tagság eltörlésére és arra utalva, hogy az erről szóló jogszabály kapcsán a kamara törvényességi kifogással élt a köztársasági elnök felé.

A kamarán fog múlni, hogy milyen stratégiát választ, de határozottnak kell lennie. Most fog kiderülni, hogy a tagságot csak a törvény ereje tartotta-e össze, vagy vannak-e közös célok - jelentette ki.

"Most fog kiderülni, emberi és szakmai kapcsolataink kibírják-e a nyomáspróbát" - fogalmazott az új elnök, aki szerint nincs még egy szakmai testület, amely ilyen erővel és súllyal tudta véleményét képviselni és azért kiállni.

Horváth Tamás hozzátette: a jövőben a kamara tagjainak meg kell adni minden szakmai, jogi, gazdasági segítséget, és ha a testület jól végzi feladatát, nincs mitől félnie.

"Küzdelmes idők következnek, amelyekben sokkal nagyobb erőfeszítéseket kell tennünk pozíciónk megőrzésére" - fogalmazott, majd úgy folytatta, "nem kötelező a hibákat újra elkövetni, de a hibákból viszont tanulni kell. Kár, hogy ezt csak mi látjuk, a kormányzat nem".

Hávelné Szatmári Katalin, aki kitöltötte a lehetséges két kamarai elnöki ciklust, beszédében sorsfordítónak nevezte az elmúlt időszakot.

Szerinte az egészségügyi reform címén olyan intézkedéshalmaz készült, amely a magyar lakosság életszínvonalát csökkenti és a szolgáltatások minőségét kockáztatja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×