eur:
394.07
usd:
364.34
bux:
74051.15
2024. július 31. szerda Oszkár

Áder: nem engedünk '89-ből

Október 23-án a magyar demokrácia Gyurcsány Ferenc rendőreitől kapott egy pofont. Nem kicsit, jókorát - kezdte beszédét Áder János, a parlament alelnöke a Fidesz győri rendkívüli kongresszusán.

A politikus azt mondta: a békés megemlékezőket, a hazafelé igyekvő házaspárokat, az időseket, a békíteni igyekvő papokat és országgyűlési képviselőt a rendőrök agyba főbe verték minden indok nélkül.

Gyurcsány Ferenc rendőrattakjának egyetlen célja volt: elvenni a kedvüket attól, hogy éljünk alkotmányban rögzített jogainkkal. Pedig a gyülekezés és a szólásszabadság a garanciája a magyar demokráciának válsághelyzetekben - jelentette ki Áder János.

Magyarországon ma morális, politikai válság van. Így kétszeresen is fontos az alkotmányos alapjog tiszteletben tartása - tette hozzá.

A politikus emlékeztetett arra, hogy október 23-án Orbán Viktor népszavazást kezdeményezett.

Ez azt mutatja, hogy van alkotmányos megoldás a válságra - mondta Áder János, hozzátéve: nincs mit csodálkozni azon, hogy a szocialisták és Gyurcsány Ferenc bértollnokai azonnal támadásba lendültek.

Ez a javaslat is bizonyítja, hogy a Fidesz most is az alkotmányos megoldást keresi. Megalkuvás nélkül - tette hozzá.

Közölte: a javaslat célja, hogy választópolgárok eldönthessék, melyik úton akarnak továbbmenni; az átverés, a becsapás, a hazugság útján, vagy azon, amelyre Gyurcsány Ferenc felhatalmazást kapott.

A politikus méltatlan színjátéknak nevezte azt, ahogy az Országos Választási Bizottság a Fidesz népszavazási kérdéseiről döntött.

Áder János ezután idézetekkel bizonyította, hogy a kormány és Gyurcsány Ferenc nem tartotta be választási ígéreteit, amelyek végrehajtására tavasszal felhatalmazást kapott.

Mintha visszafelé mennénk az időben. Üzenjünk a csüggedőknek: mindig lesz, aki a zászlót magasra emeli, nem engedünk '89-ből, minden eszközzel megvédjük alkotmányos jogainkat - jelentette ki a parlamenti alelnök.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×