eur:
387.05
usd:
356.02
bux:
68088.24
2024. május 17. péntek Paszkál

Védegylet: "a mostani helyzet elviselhetetlen"

"Jobboldalinak lenni nem jellemhiba!"; "Baloldalinak lenni nem jellemhiba!" - többek között ezek a tézisek is olvashatók a Védegylet kiáltványában. A szervezet csütörtökön figyelemfelkeltő demonstrációt tart Budapesten, a politikai közhangulat normalizálása érdekében - mondta el az InfoRádiónak Boda Zsolt szóvivő.

"Úgy érezzük, hogy annyira elszabadultak a politikai indulatok, hogy ez már tényleg a demokrácia működését veszélyezteti" - hangsúlyozta Boda Zsolt, a Védegylet szóvivője, aki szerint demonstrációjukkal "néhány pallót szeretnének átvetni a politikai árkon".

"A mostani helyzet elviselhetetlen" - vélekedett a szóvivő, megjegyezve, hogy ők most ennyit tudnak tenni a politikai közhangulat normalizálása érdekében, de remélik, hogy más is megteszi a magáét.

12 pont

A tüntetés résztvevői a Kossuth tértől a Ferenciek teréig vonulnak, 12 pontos kiáltványukat hirdető táblákkal. "A baloldaliak nem kommunisták!", "A jobboldaliak nem nácik!", "A kormány ellen tüntetni demokratikus alapjog!" - olvasható majd a transzparenseken.

Boda Zsolt egyetértett azzal, hogy furcsa ilyen szövegekkel demonstrálni, de - mint mondta - úgy érzik, hogy most már egészen alapvető téziseket is le kell szögezni.

"Úgy érezzük, mintha az a politikai és morális minimál-konszenzus is kezdene megszűnni ebben az országban, ami elengedhetetlen a demokrácia és a jogállam működéséhez" - hangsúlyozta a Védegylet szóvivője.

"Gondolhatunk nagyon mást a világról, de ha már a tényekben sem tudunk megegyezni, akkor nagyon nagy a baj" - szögezte le Boda Zsolt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×