eur:
394.5
usd:
364.46
bux:
73773.41
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Simicskó: nincs kapcsolat a jobb és a szélsőjobb között

Meg kell akadályozni, hogy szélsőséges nézeteket valló emberek megzavarják a békés polgárok szabadságjogainak gyakorlását - jelentette ki a Nemzetbiztonsági Bizottság kereszténydemokrata elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.

Azzal kapcsolatban, hogy a kancelláriaminiszter szerint szélsőjobboldalhoz köthető személyek erőszakos rendzavarásra készülnek november 4-én, Simicskó István azt mondta: a szélsőséges nézeteket valló embereket ki kellene vonni a forgalomból.

Ha ez megtörténne, mindenki élhetne nyugodtan a szabadságjogaival - vélekedett a parlamenti képviselő.

A politikus emlékeztetett arra, hogy az Antall- és az Orbán-kormány idején nem voltak szélsőjobboldali, az alkotmányos rend megzavarására irányuló megmozdulások.

Más időszakokban viszont a Szabó Alberthez és Bácsfi Diánához hasonló szélsőségesek sokáig szabadon tevékenykedhettek, egyes kormánypárti politikusok pedig előszeretettel sejtetnek kapcsolatot a parlamenti és a szélsőjobb között - fűzte hozzá Simicskó István.

Nincs kapcsolat

Az ellenzéki képviselő hangsúlyozta: a parlamenti jobboldalnak semmilyen kapcsolata nincs a szélsőjobboldallal; a polgári pártoknak nem áll érdekében priuszos, bűnözői elemekkel együttműködni.

A Nemzetbiztonsági Bizottság legutóbbi, zárt üléséről a politikus közölte: a Fidesz és a KDNP szerint teljesen fel kellene oldani az ülés teljes anyagának titkosítását.

Azzal kapcsolatban, hogy Ékes Ilona fideszes képviselőt szélsőjobboldali emberekkel való kapcsolattartással vádolják, Simicskó István azt mondta: a képviselő az emberi jogi bizottság tagjaként az MTV székházának ostroma után látogatta végig az előzetes letartóztatásban lévőket, hogy megfelelő emberi és jogi bánásmódban van-e részük.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Ha rövidesen nem indítják újra az orosz kőolaj tranzitját Ukrajnán keresztül, akkor a pozsonyi Slovnaft finomító nem szállít több gázolajat Ukrajnába, ami az ország fogyasztásának tizedét fedezi – közölte Robert Fico szlovák miniszterelnök, és megismételte, hogy a kormánya kitart a korábbi lépései és kijelentései mellett.

Kökény Beatrix: A mostani generáció már lazább, nem izgulják túl

A korábbi Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó szerint a mostani női válogatottnak már megvan a hite, mentális is erősebb. Párizsban beszélt arról is, milyen meccsre számít Angola ellen és hogyan élte meg gyermeke, Imre Bence berobbanását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×