eur:
394.52
usd:
364.45
bux:
73793.55
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Már csak egy-két hely van a szállókon

A hideg időjárás beálltával megnövekedett a forgalma a Magyar Vöröskereszt Hajléktalanszállójának - mondta a megbízott vezető. Gál Gellért Ákos hozzátette: az éjjeli menedékhely 38 helyéből már csak egy-két szabad, de tartósan hideg időben pótmatracokkal növelik a szálláshelyek számát.

A Vöröskereszt éjjeli menedékhelye minden este fél 6-kor nyit és reggel 8-kor zár.

Jelenleg 99 százalékos a telítettség, ami azt jelenti, hogy egy-két hely még van - mondta az InfoRádiónak a szálló megbízott vezetője.

Ha tartóssá válnak a mínuszok, akkor az ágyak közötti üres helyekre is matracokat tesznek, és olyankor nappal is nyitva tartják a szállást - tette hozzá Gál Gellért Ákos.

A Vöröskereszt átmeneti szállója az év minden időszakában egész nap nyitva áll a hajléktalanok előtt, de ott különböző feltételeket teljesíteniük kell a rászorulóknak.

Rendelkezniük kell például félévesnél nem régebbi érvényes tüdőszűrési igazolással, illetve meg kell jelenniük egy hetente ülésező felvételi bizottság előtt, amely minden jelentkezőt meghallgat.

Az átmeneti szállón élők mellé szociális munkást is kirendelnek, és vállalniuk kell, hogy a második hónaptól fizetik a 4.500 forintos térítési díjat.

Gál Gellért Ákos szerint ezt e legtöbben meg tudják fizetni, mivel az ott élők 90 százaléka végez valamilyen munkát.

Arra a felvetésre, hogy sok hajléktalan azért nem mer hajléktalanszállásra menni, mert attól félnek, hogy ott meglopják őket, Gál Gellért Ákos elismerte, hogy előfordul lopás és erőszak is a hajléktalanszállókon, de a Vöröskereszt intézményében ez egyre ritkább.

Az éjjeli menedék vezetője megjegyezte: a hajléktalanok között az utcán keringő híreknek van valóságalapjuk, de nem minden történet igaz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Ha rövidesen nem indítják újra az orosz kőolaj tranzitját Ukrajnán keresztül, akkor a pozsonyi Slovnaft finomító nem szállít több gázolajat Ukrajnába, ami az ország fogyasztásának tizedét fedezi – közölte Robert Fico szlovák miniszterelnök, és megismételte, hogy a kormánya kitart a korábbi lépései és kijelentései mellett.

Kökény Beatrix: A mostani generáció már lazább, nem izgulják túl

A korábbi Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó szerint a mostani női válogatottnak már megvan a hite, mentális is erősebb. Párizsban beszélt arról is, milyen meccsre számít Angola ellen és hogyan élte meg gyermeke, Imre Bence berobbanását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×