eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Lendvai: Orbán javaslata szédítés

Az MSZP frakcióvezetője szerint a Fidesz elnökének megemlékező beszéde a jövő ellen, és a békétlenség mellett szólt. A szabad demokraták elnöke pedig azt mondta: aki nem akar semmit sem csinálni, legjobb, ha népszavazást ír ki. Orbán Viktor Fidesz-elnök beszédében kijelentette: pártja népszavazást kezdeményez az oktatásügy, az egészségügy, a nyugdíjak, a termőföld és a demokratikus garanciák ügyében.

Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője az InfoRádióban azt nyilatkozta, hogy ha egy szóval kellene jellemeznie Orbán Viktor ünnepi beszédét, akkor az a szó az lenne: "kár". "Kár, hogy a beszéd a jövő ellen, és a békétlenség mellett szólt"- jelentette ki Lendvai Ildikó, aki kifogásolta a beszéd azon elemét, amely szerint a népszavazással eldőlhet a kormány sorsa.

Úgy fogalmazott: ez már megint egy szédítés. "Ezeket a szerencsétleneket egyszer már azzal szédítette, hogy az önkormányzati választással lehet kormányt buktatni, majd azzal, hogy utcai ultimátummal" - jelentette ki Lendvai Ildikó.

Hangsúlyozta: annak örülne, ha Orbán Viktor valóban demokratikus keretek között próbálna megoldás találni a jelenlegi helyzetre, ennek azonban ellentmond az, hogy a Fidesz elnöke a kormányt illegitimnek nevezte.

Költségvetést érintő kérdésekben nem lehet népszavazást kiírni - reagált az SZDSZ elnöke Orbán Viktor, a Fidesz elnökének javaslataira.

Kuncze Gábor szerint az ellenzéki vezető képtelen kivárni a következő választásokat, és képtelen elfogadni a tavaszi voksolás eredményét. A liberális politikus hozzátette: ez mozgatja Orbán Viktor minden tettét.

Ha valaki nem akar semmit sem csinálni, legjobb, ha népszavazást ír ki a reformokról - hangsúlyozta Kuncze Gábor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 05:45
×
×
×
×