eur:
388.51
usd:
360.88
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Elítélte a bírák személyes adatainak nyilvánosságra hozatalát a Legfelsőbb Bíróság elnöke

Elítélte a bírák befolyásolására irányuló kísérleteket a Legfelsőbb Bíróság és az Országos Igazságszolgáltatási Tanács elnöke.

Lomnici Zoltán szerint minden olyan szándék, vagy kísérlet, amely bármely módon befolyásolni akarja a bírákat, vagy nyomást akar gyakorolni a törvény alapján eljáró bírákra, jogellenes, elítélendő és visszautasítandó.

A Legfelsőbb Bíróság elnöke úgy fogalmazott: a bírák neve és beosztása nyilvános adat, ez azonban nem jelenti azt, hogy meghatározott ügyekben eljáró bírák nevét listázni lehet.

Lomniczi Zoltán szerint a bírák személyes adatait az interneten sem lehet nyilvánosságra hozni.

Korábban az interneten egyes honlapok a budapesti zavargásokkal összefüggésben közzétették a bírák, ügyészek nevét, otthoni telefonszámát és esetenként a fényképét is.

Héttfőn a Fővárosi Bíróság azt közölte, hogy a bírák megfélemlítése miatt a rendőrséghez, az ügyészséghez és a Nemzetbiztonsági Hivatalhoz fordultak a bírósági vezetők.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×