eur:
388.7
usd:
361.8
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Újabb titkos felvétel: az MSZP újragondolja viszonyát az SZDSZ-szel és az MDF-fel

Az MSZP-nek újra kell fogalmaznia kapcsolatát az SZDSZ-szel, mivel az elvesztette országos jelentőségét és a jól szerepelt MDF-fel is - mondta a szocialista párt elnökhelyettese a szombati zárt választmányi ülésen. Szekeres Imre szerint lakossági tiltakozást kell szervezni azokban az ügyekben, ahol a helyi közösség rovására születnek döntések.

Az önkormányzati választásokon elért eredményeket elemezve Szekeres Imre, az MSZP elnökhelyettese arra a következtetésre jutott, hogy ez "rendkívül tanulságos és új lehetőséget nyit a Magyar Szocialista Párt számára. Nevezetesen abban nyit új lehetőséget, hogy nem többet, hanem másként kell csinálni a jövőben a szocialista párt politikáját és az önkormányzatokban folytatott politikát".

"A Szabad Demokraták Szövetsége országos kispártból budapesti középpárttá vált. Ez azt jelenti, hogy Budapesten kívül a politikai támogatottsága és jelentősége drasztikusan lecsökkent, ezért a Magyar Szocialista Pártnak a jövőben meg kell fogalmaznia viszonyát a Szabad Demokraták Szövetségéhez, mert ez egy másik helyzet" - fogalmazott Szekeres Imre, aki szerint az MDF-fel is új viszonyt kell kialakítania a szocialista pártnak.

"A Magyar Demokrata Fórum ezen az önkormányzati választáson országos kispárttá vált, sok fontos mandátummal. Ez egy új jelenség, 11 megyében van jelentősége a Magyar Demokrata Fórum által megszerzett mandátumoknak. A Magyar Szocialista Pártnak új viszonyt kell ebben a vonatkozásban is kialakítani" - hangsúlyozta Szekeres Imre.

Kuncze nem jött izgalomba

Valószínűleg erre a két megjegyzésre utalhatott Kuncze Gábor, aki a közszolgálati televízió reggeli műsorában kijelentette: "Lehet, hogy az MSZP választmányi ülésén elhangzottak teljes szövegében lesznek olyan részek is, amelyek a Szabad Demokraták Szövetségét támadják".

Az SZDSZ elnöke úgy fogalmazott: egy párt "sokszor belül akarja a közösségét erősíteni, lelkesíteni", lelket önteni beléjük, különösen ilyen választási vereséget követően, "ezért aztán ilyen ülésen elhangozhatnak olyan dolgok, amelyeket nem a nyilvánosságnak szánnak". Ebben - tette hozzá - semmi különös nincsen.

Kuncze Gábor a kijelentésekre utalva közölte: "túlzottan ettől izgalomba jönni nem kell, és nem is jöttem".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×