eur:
390.87
usd:
359.96
bux:
0
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Gergényi: a rendőrség áll a Fidesz által kezdeményezett vizsgálat elé

Mindenkinek szíve joga, hogy vizsgálatot kezdeményezzen arról, jogszerű volt-e a rendőrség beavatkozása az MTV-székház ostromakor - mondta a budapesti rendőrfőkapitány arra reagálva, hogy a Fidesz az Európai Parlamentben bírálta a magyar rendőröket.

Gál Kinga, az Európai Parlament néppárti képviselője szerdán Brüsszelben, az EP állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottságának ülésén tájékoztatást adott a szeptember 18-ai eseményekről.

Itt kifejtette, hogy szerinte a jogállamiság kerül veszélybe, ha a rendőrség brutális eljárást, aránytalan retorziót alkalmaz.

A néppárti képviselő levélben fordult Petrétei József rendészeti miniszterhez, a rendőrségi túlkapások kivizsgálása érdekében.

"A rendőrség áll a vizsgálat elé" - mondta csütörtök reggeli televíziós nyilatkozatában Gergényi Péter.

A rendőrfőkapitány határozott nemmel választolt az ellenzéki politikusok által megfogalmazott kritikákra, miszerint az MTV-székház ostromában részt vevő, azóta előzetes letartóztatásban lévők a vallomásukban bármilyen módon utaltak-e arra, hogy előre eltervezett, kormánypárti felbujtó által szervezett akcióról lett volna szó.

Gál Kinga, fideszes európai parlamenti képviselő bizottsági tájékoztatóját Lévai Katalin szocialista képviselő hangulatkeltőnek nevezte.

Szerinte a rendőrség fellépése az Európai Emberjogi Bíróság joggyakorlata alapján megalapozottnak minősülne Strasbourgban.

Címlapról ajánljuk

„Ez a kudarc segít, megpofozták magukat” – Szilágyi Áronék a csapatversenyre készülnek

A férfi kardozók egyéni versenyében megtapasztalt csalódások feltüzelhetik a magyarokat a szerdai csapatversenyre – mondta a csapat edzője, Navarrete József, aki elárulta, hogyan folytatódik a felkészülés, és mi lesz most a legfontosabb teendő szerdáig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×