eur:
390.88
usd:
359.95
bux:
0
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Megsemmisítette a választási törvény egyik szabályát az Alkotmánybíróság

Megsemmisítette a választási eljárási törvényt végrehajtó belügyminiszteri rendelet egyik szabályát az Alkotmánybíróság.

Az Alkotmánybíróság határozatában megállapította: ellentétes a jogszabállyal az a rendelkezés, amely lehetővé teszi, hogy a választás napján azt a szavazót is felvegyék a lakóhelye szerinti szavazókörben a névjegyzékbe, akit abból korábban saját kérésére töröltek, mert korábban jelezte: nem a lakóhelyén szeretne szavazni.

Az Alkotmánybíróság emellett hiányosnak tartja a választási eljárásról szóló törvény egyes rendelkezéseit, amelyek a szavazás napján a lakóhelyétől távol lévő választópolgár igazolással történő szavazását szabályozzák.

A testület arra kéri az Országgyűlést, 2007 június végéig rendezze a kérdést, hogy ne sérüljön az egyenlő választójog alkotmányos alapelve.

Címlapról ajánljuk

„Ez a kudarc segít, megpofozták magukat” – Szilágyi Áronék a csapatversenyre készülnek

A férfi kardozók egyéni versenyében megtapasztalt csalódások feltüzelhetik a magyarokat a szerdai csapatversenyre – mondta a csapat edzője, Navarrete József, aki elárulta, hogyan folytatódik a felkészülés, és mi lesz most a legfontosabb teendő szerdáig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×