INFORÁDIÓ
2022. szeptember 26. hétfő
Jusztina, Pál

Gyurcsány-retro: "nem igaz vádakkal választást nyerni, az nem igaz országhoz vezet"

Infostart

Gyurcsány Ferenc a tavaszi választási kampányban megrendezett, Orbán Viktorral folytatott vitán határozottan felszólította a Fidesz jelöltjét hogy ne akarjon igaztalan módon nyerni. "Nem igaz vádakkal választást nyerni, az nem igaz országhoz vezet" - fogalmazott tavasszal Gyurcsány Ferenc, aki egy vasárnap nyilvánosságra került felvételen azt mondta: az elmúlt másfél évben hazudtak.

"Borús, sötét képeket fest a Fidesz miniszterelnök-jelöltje, mint mindenről Magyarországon" - kezdte egyik válaszát a tavaszi parlamenti választások előtt megrendezett Gyurcsány-Orbán vitán a miniszterelnök.

"Ami pedig a lényeget illeti, elnök úr, kérnék öntől valami szívességet most itt: ezt a nagyon buta és igaztalan kampányt (...) legyen olyan kedves, vonja vissza. Ön úriember. Ilyet senki nem mondott. Erre most kampányt építenek. Nem akarhat igaztalan módon nyerni. Nem igaz vádakkal választást nyerni, az nem igaz országhoz vezet. Önnek van befolyása, akkor én most mondom önnek: ez nem igaz. Tudja mit? Vonja vissza ezt a kampányt, mert ha nem teszi, akkor maga is az igaztalanság vádjába süllyed" - szólította fel a Fidesz elnökét Gyurcsány Ferenc.

"Ha ön úriember, tisztességes magyar ember, és nem ármánykodással szeretne megküzdeni kampányban, azt kérem, még ma este, azt a kampányt, ami arra épül, hogy mi el akarunk adni, privatizálni akarunk, ezt vonják ki a forgalomból. Így Ön sem akarhat nyerni. Ez nem tisztességes, elnök úr!" - fogalmazott a miniszterelnök.

A vasárnap délután nyilvánosságra került, Gyurcsány Ferenc szavait tartalmazó hanganyagot a május 26-ai, balatonőszödi tanácskozáson rögzítették. A kormányfő a felvételen szó szerint azt mondta: "nyilvánvalóan végig hazudtuk az utolsó másfél, két évet; teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz".

Gyurcsány Ferenc szólt arról is, hogy az ország a korábban elképzeltnél jóval többet költött, miközben - mint mondta - a kabinet 4 évig nem csinált semmit. Úgy fogalmazott: Európában ekkora baklövést nem követett el más, csak Magyarország.

A miniszterelnök szerint az MSZP-frakció nem tud olyan jelentős kormányzati intézkedést mondani, amire büszkék lehetnek, és feltette a kérdést a szocialista képviselőcsoportnak: mit mondanak majd, ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltak négy év alatt.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018