INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Gyurcsány: a megszorító csomag nem bukik meg

InfoRádió / MTI
"Téved a kormány elszántságát illetően, aki úgy gondolja, hogy a Gyurcsány-csomag megbuktatható" - mondta a miniszterelnök. A Fidesz szerint az őszi önkormányzati választás eredménye elől a kormány nem "térhet ki".

Gyurcsány Ferenc közölte: a reform és az egyensúly az ország érdekét szolgálja, nélkülük nincs sikeres Magyarország.

Aki azt hiszi, hogy ezektől a kormányt politikai nyomásgyakorlással el lehet téríteni, az téved - tette hozzá.

Gyurcsány Ferenc kitért arra is, hogy augusztus 20. után személyesen vesz részt a szocialista párt kampányában, ellátogat minden megyébe, Budapestre és mintegy három tucat településre.

A kormányfő többször is elmondta: reformok és egyensúly nélkül nincsenek fejlesztések, ezek nélkül nincs sikeres és modern Magyarország.

Hozzátette: aki nemet mond a reformokra és az egyensúlyra, az nem akar fejlesztéseket.

Gyurcsány Ferenc szerint az önkormányzati választás arról szól, hogy olyan vezetők kerülnek-e a települések és a megyék élére, akik jobb életet szeretnének helyben, ám ez csak a reformokat és az egyensúlyt célzó program támogatásával valósítható meg.

A miniszterelnök a kiigazításokat, a reformokat és a fejlesztéseket három lábú székhez hasonlította, amelynek ha kirúgják az egyik lábát, felborul.

Simon Gábor választmányi elnök arról beszélt, hogy az egyensúly és a reform támogatása az igazi hazafias politika.

Hozzátette: a szocialista párt kormány- és reformképes erő, vele szemben a Fidesz a szélsőjobbal szövetkezik, vagyis "a tűzzel játszik".

Fidesz: aki az MSZP-re szavaz, az a megszorításra voksol

A Fidesz szerint bizalmi válságba került Gyurcsány Ferenc és kormánya, mert felélte erkölcsi tőkéjét azzal, hogy a kampányban szöges ellentétét mondta annak, mint amit később tett - írta közleményében a nagyobbik ellenzéki párt helyettes szóvivője.

"A Gyurcsány-csomag erkölcsileg és szakmailag is elfogadhatatlan. Szemben a kormány véleményével, Magyarországon ma nem elsősorban költségvetési gondok vannak, az csak okozat, hanem szerkezeti gondok. Ha ezeket nem orvosoljuk, akkor hiába sarcolja meg a lakosságot a kormány (tandíjjal, áfa- és gázáremeléssel), a pénzbehajtási akciók csak ideiglenes sikereket hozhatnak" - áll a dokumentumban.

Cser-Palkovics András szerint, ha erre megyünk tovább, a gazdaság teljesítménye visszaesik, nő a munkanélküliek száma és a vállalkozások nagy része bekényszerül a szürke és fekete gazdaságba.

"Ilyen értelemben az önkormányzati választások döntenek a Gyurcsány-csomag sorsáról is. Aki a szocialistákra szavaz, az a Gyurcsány-csomagra szavaz. Akik pedig a polgári erőket tüntetik ki a bizalmukkal, azok a helyi ügyek mellett arra is voksolnak, hogy az országnak nem erre a csomagra van szüksége. Az eredmény politikai ténnyé válik majd, amely elől - hiába sugallja már most a miniszterelnök - nem térhet ki a kormány" - írta a politikus.


A címlapról ajánljuk