eur:
393.12
usd:
367.3
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György

Gyurcsány: a megszorító csomag nem bukik meg

"Téved a kormány elszántságát illetően, aki úgy gondolja, hogy a Gyurcsány-csomag megbuktatható" - mondta a miniszterelnök. A Fidesz szerint az őszi önkormányzati választás eredménye elől a kormány nem "térhet ki".

Gyurcsány Ferenc közölte: a reform és az egyensúly az ország érdekét szolgálja, nélkülük nincs sikeres Magyarország.

Aki azt hiszi, hogy ezektől a kormányt politikai nyomásgyakorlással el lehet téríteni, az téved - tette hozzá.

Gyurcsány Ferenc kitért arra is, hogy augusztus 20. után személyesen vesz részt a szocialista párt kampányában, ellátogat minden megyébe, Budapestre és mintegy három tucat településre.

A kormányfő többször is elmondta: reformok és egyensúly nélkül nincsenek fejlesztések, ezek nélkül nincs sikeres és modern Magyarország.

Hozzátette: aki nemet mond a reformokra és az egyensúlyra, az nem akar fejlesztéseket.

Gyurcsány Ferenc szerint az önkormányzati választás arról szól, hogy olyan vezetők kerülnek-e a települések és a megyék élére, akik jobb életet szeretnének helyben, ám ez csak a reformokat és az egyensúlyt célzó program támogatásával valósítható meg.

A miniszterelnök a kiigazításokat, a reformokat és a fejlesztéseket három lábú székhez hasonlította, amelynek ha kirúgják az egyik lábát, felborul.

Simon Gábor választmányi elnök arról beszélt, hogy az egyensúly és a reform támogatása az igazi hazafias politika.

Hozzátette: a szocialista párt kormány- és reformképes erő, vele szemben a Fidesz a szélsőjobbal szövetkezik, vagyis "a tűzzel játszik".

Fidesz: aki az MSZP-re szavaz, az a megszorításra voksol

A Fidesz szerint bizalmi válságba került Gyurcsány Ferenc és kormánya, mert felélte erkölcsi tőkéjét azzal, hogy a kampányban szöges ellentétét mondta annak, mint amit később tett - írta közleményében a nagyobbik ellenzéki párt helyettes szóvivője.

"A Gyurcsány-csomag erkölcsileg és szakmailag is elfogadhatatlan. Szemben a kormány véleményével, Magyarországon ma nem elsősorban költségvetési gondok vannak, az csak okozat, hanem szerkezeti gondok. Ha ezeket nem orvosoljuk, akkor hiába sarcolja meg a lakosságot a kormány (tandíjjal, áfa- és gázáremeléssel), a pénzbehajtási akciók csak ideiglenes sikereket hozhatnak" - áll a dokumentumban.

Cser-Palkovics András szerint, ha erre megyünk tovább, a gazdaság teljesítménye visszaesik, nő a munkanélküliek száma és a vállalkozások nagy része bekényszerül a szürke és fekete gazdaságba.

"Ilyen értelemben az önkormányzati választások döntenek a Gyurcsány-csomag sorsáról is. Aki a szocialistákra szavaz, az a Gyurcsány-csomagra szavaz. Akik pedig a polgári erőket tüntetik ki a bizalmukkal, azok a helyi ügyek mellett arra is voksolnak, hogy az országnak nem erre a csomagra van szüksége. Az eredmény politikai ténnyé válik majd, amely elől - hiába sugallja már most a miniszterelnök - nem térhet ki a kormány" - írta a politikus.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×