Infostart.hu
eur:
383.81
usd:
327.15
bux:
109794.08
2025. december 12. péntek Gabriella

"A vizitdíjjal a hálapénzt teszi legálissá a kormány"

Az egészségügyi miniszter szerint a vizitdíj bevezetésével az is megoldható lenne, hogy a magánrendeléseket kedvezőbb áron látogathassák a betegek.

Molnár Lajos a Liberális Egészségügyi Tanács ülése után az InfoRádiónak azt mondta: a vizitdíjjal a hálapénzt teszi legálissá a kormány, így az emberek nem fizetnek többet.

Sőt, mint mondta, a betegek eddig egészségbiztosítási díjat és hálapénzt is fizettek, és még a magánrendelőket is felkeresték, amelyekben a kezeléseket jelenleg nem támogatja az egészségbiztosító.

A miniszter ezen is változtatna. Szerinte egy jól működő rendszerben a biztosítónak azt kellene néznie, hogy ki a jobb orvos, kit keresnek fel nagyobb számban a betegek, és azt a kezelést kellene támogatnia.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Ukrajnai béketárgyalás: Donald Trumpnak elege van a „csak a találkozó kedvéért megtartott” találkozókból

Az Egyesült Államok akkor vesz részt szombaton az európai vezetők és Ukrajna által kezdeményezett tárgyalásokon, amennyiben az esélyt hordoz arra, hogy a konfliktus megoldása felé lépjenek – jelentette ki Donald Trump amerikai elnök csütörtökön.
VIDEÓ
A zsírégetőtől az automatizációig – így épít előnyt a Tamási Hús a hazai húsiparban

A zsírégetőtől az automatizációig – így épít előnyt a Tamási Hús a hazai húsiparban

A magyar húsipar működését tartósan az ingadozó alapanyagárak, a gyártás magas energiaigénye és a munkaerőhiány határozza meg, miközben a piaci és szabályozói környezet is gyorsan változik. Ilyen feltételek között a Tamási Hús Kft. olyan növekedési modellt alakított ki, amely a császárszalonnára épülő specializációra támaszkodik, a stabilitást pedig a modernizáció, az energiahatékonysági beruházások és a tudatos finanszírozási háttér együttesen biztosítja a hazai és nemzetközi piacokon. Hogy a vállalat miként tudott a kihívások ellenére is folyamatosan fejlődni, milyen szerepe van ebben a Gyármentő Programnak, és hogyan működik az a technológiai és finanszírozási modell, amely hosszú távon is fenntarthatóvá teszi a növekedést, arról Ments Gábort, a Tamási Hús Kft. ügyvezetőjét és Boros Zoltánt, az MBH Bank Agrár- és Élelmiszeripari Üzletágának nagyvállalati agrár- és élelmiszeripari ügyfelekért felelős igazgatóját kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×