eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

A kórházak nem tudnak a betegszállítás átszervezéséről

Senki nem tájékoztatta a Magyar Kórházszövetséget a betegszállítás esetleges átszervezéséről - közölte Varga Ferenc a testület leendő elnöke az InfoRádióban.

A szervezet elnökségének tagja, leendő elnök az InfoRádióban azt mondta: nincsenek felméréseik arról: mekkora plusz terhet jelentene az intézményeknek a feladat átvétele, mert ők is csak a sajtóból értesültek a kezdeményezésről.

Varga Ferenc azután beszélt erről, hogy Molnár Lajos egészségügyi miniszter azt mondta: a mentőszolgálat átszervezése keretében a kórházaknak lehetőségük lesz a mentőautók átvételére és saját betegeik szállítására.

A kórházszövetség vezetője hangsúlyozta: alaposan meg kell vizsgálni, hogy mennyi pénz, eszköz és szakember szükséges egy megfelelő rendszer kiépítéséhez.

Varga Ferenc úgy vélte: nem biztos, hogy érdemes elaprózni a feladatot, amikor a modern diszpécser-központtal rendelkező Mentőszolgálat sem tudta gazdaságosan működtetni a rendszert.

Ugrásra készek a magáncégek

A magáncégek készek átvenni a betegszállítási feladatokat az Országos Mentőszolgálattól. A Mentők és Betegszállítók Országos Egyesületének elnöke az InfoRádióban elmondta: jelenleg az országban 45 olyan szervezet működik, amelynek tevékenységét finanszírozza az Országos Egészségbiztosítási Pénztár, a 45-ből 42 cég tagja az egyesületnek.

Bíró Ferenc hangsúlyozta: az előkészületek után rövid időn belül el tudnák látni az ország egész területén a betegszállítási feladatokat. A szakember úgy vélte: az átalakítás kedvező lenne a pácienseknek is, mert a korábbi bizonytalanság és várakozás megszűnne, és mindig tudnák, mikor megy értük a betegszállító autó és mikorra érhetnek haza.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×