eur:
395.37
usd:
366.43
bux:
65697.33
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Gallup: zuhanórepülésben az MSZP

Tizennégy százalékkal csökkent az MSZP-re szavazók aránya az elmúlt három hónapban a teljes lakosság körében a Magyar Gallup Intézet legújabb felmérése szerint. Az emberek 84 százaléka szerint a gazdaság rossz vagy nagyon rossz állapotban van.

Közvetlenül a választások után a szavazásra jogosultak körében az MSZP támogatóinak aránya még 35 százalék volt. Ez júniusra 27, júliusra pedig 21 százalékra esett vissza. A Fidesz, az MDF, az SZDSZ szavazóinak száma lényegében nem változott.

A szocialisták vesztesége a vidéki nagyvárosokban, a 70 év felettiek, a diplomások, valamint a közepes jövedelmű családok körében a legnagyobb arányú. A szavazótábor jelentős része a bizonytalan politikai attitűdű csoportba vándorolt át.

Májusban a lakosság 66 százaléka vélekedett úgy, hogy a magyar gazdaság nagyon rossz, vagy meglehetősen rossz állapotban van, ez júliusra 84 százalékra emelkedett.

A megkérdezettek kétharmada számít helyzete romlására a következő egy évben. Minden ötödik felnőtt gondolja úgy, hogy családja anyagi helyzete kicsit, vagy sokkal jobb lesz a következő választások évében. Májusban még majdnem minden második felnőtt így vélekedett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×