eur:
395.28
usd:
365.67
bux:
73475.88
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Such: a rádiónál is várhatók elbocsátások

A Magyar Rádió új elnöke szerint szükség van az intézmény gazdasági racionalizálására, előbb azonban a három közszolgálati adó műsorstruktúráját kell kialakítani. Such Györgyöt négy sikertelen pályázat után választotta meg a Magyar Rádió nagykuratóriuma az egy éve üresen álló elnöki posztra. A vezető - aki augusztus 1-jétől tölti be a tisztséget - a terveiről beszélt az InfoRádióban.

Miért döntött úgy, hogy újra indul a posztért?

Idő közben megváltozott a nagykuratórium összetétele, úgy gondoltam, még egy esélyt adok magamnak.

Mik lesznek az első feladatok, amiket végrehajt?

Először kiválasztom munkatársaimat a felsővezetői posztokra, akikkel együtt kívánok dolgozni. És szeretnék tájékozódni a pályázati anyaghoz csatolt dokumentációnál mélyebben arról, hogy mik a legégetőbb kérdések a rádiónál.

Arról van már elképzelése, hogy kiket akar alelnököknek?

Elképzeléseim vannak, de eddig nem voltam olyan helyzetben, hogy bárkit felkérjek. Szeretném, ha tőlem értesülnének erről először, és nem a médiából.

A bejelentett megszorító intézkedések hogyan érintik a rádiót? Szükség lesz elbocsátásokra?

A rádió működését gazdasági értelemben is racionalizálni kell, ennek részleteit illetően azonban nem áll elegendő információ a rendelkezésemre. De évek óta mindenki arról beszél, hogy jelentős létszámfelesleg van a rádióban. Előbb azonban azt kell kialakítani, hogy milyen legyen a műsorstruktúra a három adón. Ezután derül ki, milyen elbocsátásra van szükség.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Magabiztosan verte Spanyolország a magyar válogatottat
Férfi vízilabda

Magabiztosan verte Spanyolország a magyar válogatottat

A magyar férfi vízilabda-válogatott Spanyolország ellen játszotta második csoportmérkőzését a párizsi olimpián, 7-10 lett a vége, a magyar csapat egyszer sem vezetett. A mi hatosunkban a másik két mérkőzésen az ausztrálok bombameglepetésre 8-3-ra verték a formán kívüli szerbeket, a franciák 14-13-ra a vasárnap a szerbeket megszorongató japánokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×