eur:
395.28
usd:
365.61
bux:
73475.88
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Még mindig nem temették el az elcserélt holttestet

Máig nem tudták eltemetni szerettei azt az asszonyt, akinek holttestét a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban cserélték el. A rokonok most perelnek, a kórház szerint ők nem hibáztak.

A Népszabadság arról ír, hogy ősztől az interneten is figyelemmel kísérhetik a betegek, hogy rajta vannak-e a vesére várók listáján. Az Egészségügyi Minisztérium vizsgálatot indít, mert a betegszervezetek korrupciót gyanítanak a veseátültetésre várók rangsorolásában. A Vesebetegek Országos Szövetségének elnöke azt állítja: van olyan beteg, aki fizetett azért, hogy a számítógép által felajánlott mintegy 30 név közül az orvos őt válassza veseátültetésre. Ádám Aurél úgy véli, a legritkább esetben fordul elő, hogy az kapja az új vesét, aki a lista első helyén van. Elismerte ugyanakkor, hogy az ilyen vádak bizonyíthatatlanok.

A Magyar Nemzet arról számol be, hogy máig nem tudták eltemetni szeretteik azt az asszonyt, akinek holttestét a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban 2004 decemberében elcserélték. A példátlan ügyben holnap kezdődik polgári per a Fővárosi Bíróságon, amelyben a hozzátartozók kegyeleti joguk megsértése miatt több millió forintos kártérítést követelnek az intézménytől. A kórház azt állítja: egy ismeretlen jogtalanul bement a halottakat tároló helyiségbe és felcserélte a holttesteket azonosító cédulákat. Az egészségügyi intézmény szerint ők minden biztonsági intézkedést megtettek.

Az Index információi szerint több helyen szakad az MSZP. Az internetes portál úgy tudja: az elmúlt napokban több mint százan váltottak pártot miután kiléptek a szocialisták vidéki szervezeteiből. A Kapolyi László vezette MSZDP-hez pédául csaknem 40-en csatlakoztak, és több szegedi szocialista is politikai szervezetet váltott.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Magyarország–Spanyolország 7-10

Férfi vízilabda élőben
Magyarország–Spanyolország 7-10

A magyar férfi vízilabda-válogatott Spanyolország ellen játssza második csoportmérkőzését a párizsi olimpián. A mi hatosunkban két mérkőzést már lejátszottak kedden, az ausztrálok bombameglepetésre 8-3-ra verték a formán kívüli szerbeket, a franciák 14-13-ra a vasárnap a szerbeket megszorongató japánokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×