eur:
395.45
usd:
365.45
bux:
0
2024. július 31. szerda Oszkár

Műtéteket kell elhalasztani több kórházban

A színlelt szerződések megszűnte után is zavartalan a betegellátás a debreceni Kenézy Gyula kórházban, igaz több mint 200 orvossal átmenetileg, azaz csak két hónapra kötöttek szerződést - közölte az InfoRádióval Boros Miklós, az intézmény szakszervezeti elnöke.

A főorvos elmondta: a fenntartóval az ügyeleti díjazás miatt lehetnek gondok a szerződéskötésnél a jövőben, ugyanis a gyógyítók az uniós direktíva szerinti elszámolást szeretnének.

Mint mondta, a színlelt szerződések felbontása miatt fellépő problémára országosan kellene megoldást találni, az orvosok díjazásának növelését ugyanis egyetlen intézmény sem tudja saját forrásból kigazdálkodni.

Boros Miklós közölte: az új munkarendben a dolgozók 90 százaléka csak a kötelezően ellátandó feladatát akarja elvégezni, ami azt jelenti, hogy a jelenlegi létszám mellett a kórház nem tudja biztosítani az ügyeleti ellátást.

Zalaegerszegen műtéteket halasztanak el

Zalaegerszegen a vállalkozó orvosok szerződésének felbontása korlátozza a betegellátást és ezáltal alapvető állampolgári jogok sérülnek - tájékoztatta az InfoRádiót az intézmény főorvosi kara.

A testület ezért az fenntartó önkormányzathoz fordul. Néhány speciális szakterületen, például a radiológiai, a traumatológiai vagy az ortopédiai ellátásban ugyanis igen súlyos a helyzet.

Bizonyos vizsgálatoknál az előjegyzési idő és a leletkiadás ideje meghosszabbodik, és korlátozzák a programozott műtétek egy részét is. Néhány szakrendelésen pedig tovább kell várakozniuk a betegednek az ellátásra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagy napja lehet a magyaroknak – az olimpia szerdai hírei percről percre

Miután úszásra alkalmasnak találták a Szajnát, a triatlonnal kezdődött a magyarok szerdai programja. Ezen felül asztaliteniszben, cselgáncsban, evezésben, kézilabdában sportlövészetben, tornában, úszásban és vívásban és érdekeltek vagyunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedésre van kilátás. Ma azonban nagyon fontos piacmozgató események lesznek, az eurózóna inflációja után érkezik az ADP munkaerőpiaci adata az USA-ból, emellett lakáspiaci adatok is jönnek. A nap (és a hét) fénypontja viszont a Fed esti kamatdöntése lesz, majd Jerome Powell ezt követő sajtótájékoztatója.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×