eur:
395.94
usd:
366.22
bux:
73883.62
2024. július 31. szerda Oszkár

"Nem az Új egyensúly program kommunikációja volt rossz"

Nem az államháztartási egyensúlyt javító intézkedéseknek, az Új egyensúly programnak magának a kommunikációja volt rossz - hangsúlyozta az MSZP országos választmányának elnöke. Simon Gábor az InfoRádióban úgy fogalmazott: ha az elmúlt hetekben volt hiányosság, akkor az az volt, hogy nem értelmezték elég tudatosan, hogyan jutott a költségvetés a jelenlegi helyzetbe.

Simon Gábor szerint a probléma az volt, hogy nem szántak elég időt arra, hogy értelmezzék, mi miért történik. "Ezért most újra az egészről fogunk beszélni, vagyis arról, hova szeretnénk az országot eljuttatni" - mondta Simon Gábor a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök felszólalása utáni vitáról.

A takarékossági döntéseket a politika nem önmagáért, hanem az ország érdekében hozza meg - hangsúlyozta a választmányi elnök.

Simon Gábor úgy vélekedett: nincs a magyar gazdaság rossz állapotban, egy ponton van túlköltekezés, ez a költségvetés, ahol az elmúlt hat évben 12 ezer milliárd forintot költöttek el úgy, hogy ennek csak részben volt meg a fedezete.

"Ezeknek azonban a 74 százaléka jóléti szociális kiadásokat fedezett, és az MSZP nem lát lehetőséget arra, hogy ezeket a jóléti kiadásokat visszavegyük" - fogalmazott Simon Gábor.

Az InfoRádió azon kérdésre, hogy szeptemberre elkészül-e egy korrekt konvergencia program, Simon Gábor azt válaszolta: Magyarország eleget kíván tenni az uniós tagságból fakadó kötelezettségeinek.

Az MSZP országos választmányának elnöke arról is beszélt, hogy új együttműködési formát hoznak létre az országgyűlési frakció és a választmány között a belső információáramlás gyorsítására.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagy napja lehet a magyaroknak – az olimpia szerdai hírei percről percre

Miután úszásra alkalmasnak találták a Szajnát, a triatlonnal kezdődött a magyarok szerdai programja. Ezen felül asztaliteniszben, cselgáncsban, evezésben, kézilabdában sportlövészetben, tornában, úszásban és vívásban is érdekeltek vagyunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×