eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Aki nem hűti az utasteret, mehet vissza a régi buszba

A légkondicionált Volvo-buszok vezetőfülkéjéből a hagyományos járművek 60 fokos vezetőüléseibe kerülnek azok a BKV-buszsofőrök, akik spórolásként nem kapcsolják be az utasterek légkondicionáló berendezését - jelentette ki a társaság vezérigazgató-helyettese a fővárosi önkormányzat szakbizottságának ülésén.

Menyhért László közölte: előírják a BKV diszpécsereinek, hogy különböző hőmérsékleteknél milyen fokozatban kell működtetni a buszok légkondicionálójának kapcsolóját.

Aki ezen akar üzemanyagot megtakarítani, az mehet vissza a forró fülkékbe - tette hozzá.

A BKV mintegy 1.400 autóbuszából jelenleg 100 Volvo-járműben van légkondicionáló.

Az első szériában, két éve vásárolt 50 másik Volvóból hetente négyet visszavisznek a lengyelországi Wroclawban lévő gyárba, hogy utólag ezekbe is beszereljék a légkondicionálót.

A kérdés amiatt került a bizottság elé, mert egyes sajtóértesülések szerint a buszvezetők azért nem kapcsolják be a légkondicionálót, mert prémiumot az üzemanyag-megtakarítás után kapnak.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×