eur:
393.95
usd:
370.02
bux:
65502.26
2024. április 19. péntek Emma

A buszokon is be kell kötnünk magunkat

Mostantól az új buszokat csak akkor lehet forgalomban állítani, ha azokban az utasok számára is van biztonsági öv. Ezt egy európai uniós irányelv írja elő, és minden olyan járműre kötelező, amelyben legalább kilencen utaznak.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium szóvivője az InfoRádióban elmondta: a személyautóknál alkalmazott szabályokhoz hasonlóan a buszokon is az utas felelőssége, hogy használja-e a biztonsági övet.
Aki elmulasztja bekötni magát, az szabálysértést követ el - közölte Tóth Judit.

A rendelkezés a régi buszokra nem vonatkozik. Magyarországon több mint 17 ezer, 9 embernél többet befogadó jármű van forgalomban. Ezek cseréje akár 10 évig is eltarthat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Olyat tettek a demokraták Ukrajna érdekében, amire évtizedek óta nem volt példa

Olyat tettek a demokraták Ukrajna érdekében, amire évtizedek óta nem volt példa

A Kongresszus házszabályi bizottsága átengedte azt a négy részre bontott segélycsomagot, amely biztosítaná Ukrajna, Izrael és a csendes-óceáni régió amerikai szövetségeseinek támogatását. Mivel a tervezetet ellenzi a republikánusok trumpista szárnya, elsősorban az Ukrajnának juttatandó 61 milliárd dollár miatt, Mike Johnson házelnöknek a bizottság demokrata tagjaira volt szüksége, hogy a három radikális republikánus ne akadályozza meg annak túlélését. Hasonlóra évtizedek óta nem lehetett példa, ami jelzi, mekkora a széthúzás a republikánus képviselők között.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×