eur:
393.97
usd:
369.71
bux:
65877.61
2024. április 23. kedd Béla

Azonnali döntést akar a közigazgatási hivatal a turulról

Három napon belül rendezni kell a fővárosi turulszobor ügyét - erre kötelezte a Fővárosi Közigazgatási Hivatal az első kerületi jegyzőt. Forgács Imre hivatalvezető az InfoRádiónak elmondta: a vitatott alkotás elbontásáról a helyi önkormányzat dönthet.

A Budavári Önkormányzat jegyzője nemrég felfüggesztette az építésrendészeti eljárást az ügyben. A közigazgatási hivatal most ezt a döntést változtatta meg, és kimondta: három napon belül dönteni kell a turulról.

A turult a megfelelő engedélyek nélkül építették fel a főváros XII. kerületében. Az önkormányzat azonban fennmaradási engedélyt kért a szoborra.

A közigazgatási hivatal azt is kilátásba helyezte, hogy fegyelmi eljárást indít az ügyben eljáró I. kerületi jegyző ellen, ha nem tesz eleget a döntésnek.

A turulszobrot 2005 őszén állították fel, a Fővárosi Közgyűlés azonban elutasító határozatot hozott a megfelelő engedélyek nélkül felállított szoborral kapcsolatban.

A budavári önkormányzat felfüggesztette az eljárást, miután a XII. kerületi önkormányzat bírósághoz fordult, azt kérve, hogy helyezze hatályon kívül a főváros elutasító határozatát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×