eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A fővárosiak többsége önként választja a BKV-t

A budapestiek többsége tudatosan választja a tömegközlekedést a munkába járásra, annak ellenére, hogy van autója. A BKV járatai már csak a fővárosiak kisebb hányadának jelentenek kényszert - derült ki a Studio Metropolitana legutóbbi közvélemény-kutatásából.

Ongjerth Richárd, a Studio Metropolitana Kht. vezetője elmondta: munkahelyre menet a fővárosiak 45 százaléka veszi igénybe a tömegközlekedést, harmaduk autózik, 2-3 százalék az, aki egy darabig kocsival, azután pedig tömegközlekedéssel megy, 7-8 százalék gyalogol és maximum 1-2 százalék biciklizik - mondta az InfoRádiónak Ongjerth Richárd.

A Studio Metropolitana Kht. vezetője hozzátette: az aktív háztartások nagyobb része rendelkezik autóval, és így a legtöbben tudatosan választják a tömegközlekedést, mert azt olcsóbbnak, és néha még gyorsabbnak is tartják.

Az autósok általában a középkorú, magasabban képzett rétegből kerülnek ki. Kétharmaduk férfi, egyharmaduk nő, és azért járnak autóval, mert a tömegközlekedést kényelmetlennek, a járműveket piszkosnak, lepusztultnak tartják, és sokaknak gond, hogy nem tudnak megfelelő módon csomagokat szállítani rajtuk.

Onjerth Richárd szerint a tömegközlekedést rendszeresen használók sokkal jobb véleménnyel vannak a minőségéről, mint azok, akik autóval járnak mindenhova.

A BKV-nak így a járművek és a szolgáltatás folyamatos javításán túl célszerű volna rendszeres tudatosság-növelő kampányokkal megpróbálni meggyőzni az autósokat is - vélekedett a Studio Metropolitana Kht. vezetője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×