eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Kötelezővé tennék a reklámok nézését

A dohányzás után az alkoholfogyasztás ellen is kampány szerveződhet, akciót kezdenek a kerékpáros-bukósisak népszerűsítéséért, egy elektronikai multi olyan szabadalmon dolgozik, amelyen nem lehetne átkapcsolni a reklámok alatt - címek a reggeli lapokból.

A dohányzás után az alkohol az új célpont?

A Népszabadság arról számol be, hogy Magyarország fokozatosan követi az európai trendet a dohányzás visszaszorításában. Pár napja Brüsszelben már a reptereken is teljes a tiltás, Magyarországon pedig az óvodákra és kórházakra lesz rövidesen érvényes az általános tilalom. Eközben az alkoholfogyasztás elleni kampány is szerveződik.

Akció a bukósisak viseléséért

A Magyar Nemzet arról ír, hogy Európa országaihoz viszonyítva Magyarországon történik a legtöbb halálos biciklibaleset, hiszen nagyon kevesen viselnek bukósisakot kerékpározás közben. A pécsi "Egy sisak - egy élet" mozgalom lényege az, hogy fejvédőt ajándékoznak gyógyulásuk után azoknak a gyerekeknek, akik biciklibaleset miatt kerültek kórházba.

Letiltanák, hogy reklám alatt átkapcsoljon a néző

Az Index.hu úgy fogalmaz, hogy a Philips Electronics beadta az utóbbi idők legvisszataszítóbb szabadalmát: letiltanák az átkapcsolást a tévéreklámok alatt, és megakadályoznák, hogy a digitális felvevőkkel készített műsorszámoknál tovább tudjuk tekerni a hirdetéseket.

Azért "nagy kegyesen" azokra is gondoltak, akik nem tudják elviselni a reklámblokkokat. Egy olyan rendszert kapcsolnának az eljáráshoz, amely lehetővé tenné, hogy a néző a digitális televízión keresztül fizethessen azért, ha a reklám alatt másik csatornára kapcsol.

Kissé zsugorodott a közszféra

A Világgazdaságból kiderül, hogy az adatok tanúsága szerint a kormányzat 2003 második felében nekilátott lefaragni a megelőző másfél évben 30 ezer fővel felduzzasztott munkaerő-állományt.

A korábban nem jellemző visszafogottság más területen is tapasztalható: a költségvetési szférában jóval szerényebb mértékű volt a keresetek bővülése, mint a versenyszférában.

Rejtély a gázolajpiacon

A Napi Gazdaságban olvashatják, hogy a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának adatai szerint 2005 első két hónapjához képest idén jelentősen több gázolaj fogyott Magyarországon, ám azt a napilap által megkérdezett elemzők sem tudták mire vélni, mi okozhatta az év/év alapon összesen több mint húsz százalékos gázolajforgalom-növekedést.

Keresi a tőke az ingatlanbefektetési lehetőségeket

A Portfolio.hu adatai szerint a Közép-Kelet-Európába 2005-ben beáramlott 5,8 milliárd euró az egész Európát érintő ingatlanbefektetéseknek mindössze 3,7 százalékát teszi ki.

A régión belül a mára már alacsony kockázatúnak tartott "alap-piacok" (Lengyelország, Magyarország, Csehország) mellett újabb, magasabb kockázatú piacok is egyre inkább a nyugati befektetők látókörébe kerülnek.

Elsősorban Bulgária, Románia és Oroszország értékelődik fel, de nem szabad elfeledkezni az egyelőre még magas kockázatú, ám nagy növekedési potenciállal rendelkező Ukrajnáról sem.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×