eur:
389.85
usd:
356.67
bux:
72598.79
2024. július 18. csütörtök Frigyes

Szocialista pénz az MDF-ben?

Egy MSZP-közeli vállalkozó emberei szerepelnek az MDF-lista befutó helyein - írta internetes oldalán a Heti Válasz. Az MDF-fel választási megállapodást kötött Tisztelet Társasága vezetőiről azt állítják, hogy Leisztinger Tamás milliárdos üzletemberhez kötődnek.

Az MDF választmánya március 18-ai ülésén a párt országos listájának 9., 10., 11., 13. és 14. helyét adta a Tisztelet Társasága jelöltjeinek, miután a fórum választási megállapodást kötött az MSZP-ből kizárt Smuck Andor által alapított nyugdíjas-szervezettel.

A részben biztos befutó helyeket Vas János, Rózsa István György, Szabó Katalin, Jagarics Ferenc és Gosztonyi János kapta, megelőzve többek között Viniczai Tibor alelnököt és Pusztai Erzsébetet, az MDNP korábbi elnökét.

Az Index internetes portál információi szerint az öt kitüntetett listás helyről úgy hozott döntést a választmány, hogy a testület tagjai nem is találkoztak a jelöltekkel.

A Heti Válasz információi szerint a Tisztelet Társasága által delegált tagok közül legalább hárman az MSZP-közelinek tartott milliárdoshoz, Leisztinger Tamáshoz kötődőnek.

Vezető beosztásban

Az MDF-listán a 10. helyet az 53 éves Rózsa István György kapta, akiről a Heti Válasz kiderítette, hogy Leisztinger Tamás több cégében is vezető beosztásban dolgozott, volt, amelyben kisebbségi tulajdonnal is rendelkezett.

Az MDF országos listájának 9. helyére a 36 éves Vas Jánost jelölte a nyugdíjas szervezet.

Vas János a Kincstári Vagyoni Igazgatóság vagyonkezelési főosztályát vezeti, így a Heti Válasz szerint hivatalból rálátása volt arra az ügyletre, amely a KVI és a Rózsa István György-féle Moons Kft. között jött létre 2005-ben, amelyben a cég négymilliárd forintért megvásárolta a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium két épületét.

Az MDF-lista 11. helyezettje, Szabó Katalin a Heti Válasz szerint szintén baloldali háttérrel érkezett az MDF listájára.

Önéletrajzából kiderül, hogy 1989 óta a vendéglátó-iparban tevékenykedik; évekig a budapesti Hotel Platánus igazgatója volt. A szálloda egyébként a Leisztinger Tamás tulajdonában lévő Hunguest-lánc egyik tagja.

A Tisztelet Társasága által a leendő MDF-frakcióba delegált jelöltek nem nyilatkozhatnak, ez az Index információi sértené a szervezet alapszabályát.

A kérdéseket e-mailen lehet feltenni a szervezet vezetőinek, akik egy elnökségi ülésen döntetnének a válaszról. A Tisztelet Társaságának internetes oldala azonban nem elérhető.

Dávid Ibolya cáfol

Az MDF elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: ezek a feltételezések a Fidesz rágalomhadjáratának részét képezik, melyet egyes jobboldali orgánumok szolgaian közvetítenek.

Ezeket az embereket Gosztonyi János, a Tisztelet Társaságának elnöke javasolta, mi nem vizsgáltuk, kihez állnak közel, vagy hol dolgoznak; egyébként valamennyien kiváló szakemberek - tette hozzá az MDF Dávid Ibolya.

Arra a felvetésre, hogy esetleg baloldali eredetű pénz került az MDF kampányába, Dávid Ibolya leszögezte: nem történt ilyen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fejérdy Gergely a francia kormányalakításról: nem tervezhet hosszú időre az új kabinet, bármikor megbukhat

Fejérdy Gergely a francia kormányalakításról: nem tervezhet hosszú időre az új kabinet, bármikor megbukhat

Nincs semmilyen időkorlát arra, hogy meddig kell kinevezni az új francia miniszterelnököt, illetve mikor kell megalakulnia az új kormánynak – mondta az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója. Fejérdy Gergely arról is beszélt, hogy Gabriel Attal ügyvivő kabinetjének jóval kevesebb jogosultságai, korlátozottabb lehetőségei vannak, a befektetők pedig egyre inkább elfordulnak a francia piactól, ami még nehezebb gazdasági helyzetet teremthet.

Litkey Farkas a Kékszalagról: ilyen időjárással még nem találkoztam, nem tudom, mi lesz

Európa legnagyobb tókerülő versenyén a 13-szoros győztes Litkey Farkas dobogós helyezéssel lenne elégedett, de szerinte legalább hat hajó a győzelemre is esélyes.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.18. csütörtök, 18:00
Németh Zsolt
az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke
Újabb adag modern harckocsi érkezik Ukrajnába, a harmadik világháborúról beszélt a volt orosz elnök – Háborús híreink csütörtökön

Újabb adag modern harckocsi érkezik Ukrajnába, a harmadik világháborúról beszélt a volt orosz elnök – Háborús híreink csütörtökön

Az ukrajnai fegyverszállítmányok történetének minden bizonnyal egyik legkellemetlenebb pillanata volt, amikor Spanyolország bejelentette: Leopard 2-es harckocsikat ajándékoz Ukrajnának, majd később kiderült, hogy ezek a tankok nagyjából semmire sem lesznek jók. Most úgy néz ki, hogy Madrid megoldotta a helyzetet - Írja az ArmyRecognition. Dmitrij Medvegyev, Oroszország volt elnöke és Biztonsági Tanácsának jelenlegi elnökhelyettese, a napokban egy helyi hetilapnak adott interjújában kijelentette, hogy Ukrajna NATO-csatlakozása Moszkva számára hadüzenetnek minősülne - írta meg a Kyiv Independent. Cikkünk folyamatosan frissül a az ukrajnai háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 18. 08:49
×
×
×
×