INFORÁDIÓ
2021. június 18. péntek
Arnold, Levente

Szocialista pénz az MDF-ben?

Infostart

Egy MSZP-közeli vállalkozó emberei szerepelnek az MDF-lista befutó helyein - írta internetes oldalán a Heti Válasz. Az MDF-fel választási megállapodást kötött Tisztelet Társasága vezetőiről azt állítják, hogy Leisztinger Tamás milliárdos üzletemberhez kötődnek.

Az MDF választmánya március 18-ai ülésén a párt országos listájának 9., 10., 11., 13. és 14. helyét adta a Tisztelet Társasága jelöltjeinek, miután a fórum választási megállapodást kötött az MSZP-ből kizárt Smuck Andor által alapított nyugdíjas-szervezettel.

A részben biztos befutó helyeket Vas János, Rózsa István György, Szabó Katalin, Jagarics Ferenc és Gosztonyi János kapta, megelőzve többek között Viniczai Tibor alelnököt és Pusztai Erzsébetet, az MDNP korábbi elnökét.

Az Index internetes portál információi szerint az öt kitüntetett listás helyről úgy hozott döntést a választmány, hogy a testület tagjai nem is találkoztak a jelöltekkel.

A Heti Válasz információi szerint a Tisztelet Társasága által delegált tagok közül legalább hárman az MSZP-közelinek tartott milliárdoshoz, Leisztinger Tamáshoz kötődőnek.

Vezető beosztásban

Az MDF-listán a 10. helyet az 53 éves Rózsa István György kapta, akiről a Heti Válasz kiderítette, hogy Leisztinger Tamás több cégében is vezető beosztásban dolgozott, volt, amelyben kisebbségi tulajdonnal is rendelkezett.

Az MDF országos listájának 9. helyére a 36 éves Vas Jánost jelölte a nyugdíjas szervezet.

Vas János a Kincstári Vagyoni Igazgatóság vagyonkezelési főosztályát vezeti, így a Heti Válasz szerint hivatalból rálátása volt arra az ügyletre, amely a KVI és a Rózsa István György-féle Moons Kft. között jött létre 2005-ben, amelyben a cég négymilliárd forintért megvásárolta a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium két épületét.

Az MDF-lista 11. helyezettje, Szabó Katalin a Heti Válasz szerint szintén baloldali háttérrel érkezett az MDF listájára.

Önéletrajzából kiderül, hogy 1989 óta a vendéglátó-iparban tevékenykedik; évekig a budapesti Hotel Platánus igazgatója volt. A szálloda egyébként a Leisztinger Tamás tulajdonában lévő Hunguest-lánc egyik tagja.

A Tisztelet Társasága által a leendő MDF-frakcióba delegált jelöltek nem nyilatkozhatnak, ez az Index információi sértené a szervezet alapszabályát.

A kérdéseket e-mailen lehet feltenni a szervezet vezetőinek, akik egy elnökségi ülésen döntetnének a válaszról. A Tisztelet Társaságának internetes oldala azonban nem elérhető.

Dávid Ibolya cáfol

Az MDF elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: ezek a feltételezések a Fidesz rágalomhadjáratának részét képezik, melyet egyes jobboldali orgánumok szolgaian közvetítenek.

Ezeket az embereket Gosztonyi János, a Tisztelet Társaságának elnöke javasolta, mi nem vizsgáltuk, kihez állnak közel, vagy hol dolgoznak; egyébként valamennyien kiváló szakemberek - tette hozzá az MDF Dávid Ibolya.

Arra a felvetésre, hogy esetleg baloldali eredetű pénz került az MDF kampányába, Dávid Ibolya leszögezte: nem történt ilyen.

Kapcsolódó hang

Dávid Ibolya a Tisztelet Társaságáról
 
Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018