INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Rekordmagasságban a Hármas-Körös

InfoRádió / MTI
Várhatóan csütörtökön vagy pénteken 1020 centiméterres vízállással tetőzik a Hármas-Körös Kunszentmártonnál. Csongárdon folyamatosan építik a védműveket.

Kunszentmárton polgármestere az InfoRádióban elmondta: ez mintegy 40 centiméterrel magasabb vízszint, mint 2000-ben. Czuczi Mihály közölte: a töltéseket megemelték, megerősítették, de a homokzsákok folyamatosan átáznak, és nem tudni, hogy a gátak meddig bírják a terhelést.

A polgármester hozzátette: a megrongálódott házak újjáépítését az önkormányzat nem tudja kifizetni.

Csongrádon csütörtökön tetőzik

Közben a Tisza csütörtökön tetőzik a Hármas-Körös torkolatánál lévő Csongrádon. A szakasz védelemvezetője elmondta: szerda reggel már 17 centiméterrel volt magasabb a vízszint, mint 2000-ben.

Ördögh József hangsúlyozta: a töltések magassága 1.080 centiméter, három kilométeren magassághiányosak a gátak, itt folyamatos a védművek kiépítése.

Szegeden az egyetemisták is bekapcsolódnak

Egyelőre nem készülnek kitelepítésekre Szegeden sem, bár készen áll a forgatókönyv arra az esetre is, ha végül szükség lenne rá - mondta az InfoRádiónak a város polgármestere, aki közölte: kérésére szerdán az egyetemisták is bekapcsolódnak a védekezési munkákba.

Botka László szerint a legnagyobb kihívást az jelenti, hogy várhatóan hosszabb ideig kell majd védekezni, hiszen a vízügyi szakemberek szerint akár május közepéig is nagyon magas vízszint várható a Tiszán az egymást követő árhullámok miatt.

Kapcsolódó hang

Szeged polgármestere
 


Kunszentmárton polgármestere
 


A címlapról ajánljuk