eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Levették a műsorról Fábryt és az ibolyát

Az ORTT-hez és az RTL Klub programigazgatójához fordult az MDF elnöke, mert a Fábry Show előzetesében olyan mondat hangzott el, amely Dávid Ibolya szerint súlyosan sérti személyét és emberi méltóságát. A televízió levette műsoráról az előzetest, és elnézést kért az MDF elnökétől.

"Zöld erdőben jártam, ibolyát találtam, nem akar szavazni, le kéne savazni" ez a mondat hangzott el az RTL Klubon futó Fábry Show műsorelőzetesében, amelyet már több alkalommal is leadott a csatorna.

Az MDF elnöke az idézett szöveg miatt az ORTT-hez és az RTL Klub programigazgatójához fordult - közölte a párt frakcióvezetője.

Herényi Károly azt mondta: ez az elferdített locsolóvers mélyen sérti Dávid Ibolya pártelnök személyét és emberi méltóságát.

A médiatörvény kimondja, hogy a műsorszolgáltató tevékenysége nem sértheti az emberi jogokat, és nem lehet alkalmas a személyek elleni gyűlölet keltésére - jegyezte meg Herényi Károly.

Duplapanasz

Az MDF elnöke az ORTT-hez címzett levelében közigazgatási eljárás lefolytatását kérte a műsorszolgáltatóval szemben, a médiatörvény megsértése miatt. A pártelnök külön levélben tett bejelentést a testület panaszbizottságánál.

Az Országos Rádió és Televízió Testület hatósági ellenőrzést rendelt el az előzetes miatt.

Ibolya az erdőben

A kereskedelmi csatorna közölte: még nem kapták meg az MDF levelét, azonban a kérdéses beharangozót már kedd délután sem sugározták, és többet nem is fogják, mert nem szeretnék, ha az a kampányidőszakban a politika eszközévé válna.

A közleményben az áll: az Esti Showder beharangozójában Fábry Sándor nem Dávid Ibolyáról beszél, hanem egy régi gyerekverset költ át, amely egy erdőben talált ibolyáról szól.

"Amennyiben a kérdéses promóciós szpot a Magyar Demokrata Fórum elnökét személyében sértette, úgy tőle az RTL Klub elnézést kér, hiszen ez nem állt társaság szándékában" - tartalmazza a közlemény.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×