eur:
395.2
usd:
371.93
bux:
66200.64
2024. április 16. kedd Csongor

Orbán: kevesebb mandátum is elég a győzelemhez

A Fidesz miniszterelnök-jelöltje szerint a szocialisták egész kampánya hazugságokra épül, és az ország komoly bajban van. Orbán Viktor erről az államháztartási adatokat elemezve beszélt a közrádióban.

Az ellenzéki politikus úgy vélte: az MSZP egész Magyarországot - beleértve a baloldali szavazókat is - becsapta, és a kormány megszorító csomagokon gondolkodik.

"A helyzet rendkívül nehéz, az adósság nem a szánk széléig, hanem a fejünk búbjáig ér" - fogalmazott a politikus.

Kitért arra, hogy nincs olyan demokrácia Nyugat-Európában, amelyik ilyen mértékű költségvetési hiányt túlélt volna.

Orbán Viktor korábbi számításait korrigálva azt mondta, hogy elegendő 70 mandátumot elhoznia a Fidesznek a második fordulóban a győzelemhez.

A Fidesz elnöke hozzátette: az MDF tagjairól nem, de a kisebbik ellenzéki párt vezetőiről lemondtak.

Úgy vélte: az MDF helyi vezetői, tagjai és a pártra szavazók kormányváltást akarnak, ezért is voksoltak a kisebbik ellenzéki erőre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Döntött Izrael az ellentámadásról, Irán súlyos megtorlással fenyegetőzik - Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden

Döntött Izrael az ellentámadásról, Irán súlyos megtorlással fenyegetőzik - Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden

Izrael ellencsapásra készül Iránnal szemben, azonban jó esély van rá, hogy ez nem közvetlenül a perzsa állam területét veszi majd célba. Az Egyesült Államok közben nyomást gyakorol a zsidó államra, azzal a céllal, hogy ne legyen további eszkaláció. A Hamász visszadobta az összes izraeli előterjesztést a túsztárgyalások során és még nehezebben teljesíthető követeléseket fogalmazott meg. Irán bejelentette: ha Izrael támad, elsöprő és azonnali megtorlással fognak válaszolni. Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×