INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Sokáig tarthat az áradás

Infostart / InfoRádió
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője szerint elhúzódó árvízi védekezésre kell számítani Magyarországon. Dobson Tibor közölte: a Tisza várhatóan 10 méteren tetőzik majd.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője szerint bár a Duna apadása folyamatos Budapestnél és a Dunakanyarban, de a következő két három nap kritikus lehet. A folyó Budapestnél a kedd éjszakai tetozés után 17 centimétert apadt, reggel 8 órakor 843 centiméter volt a vízszint.

Dobson Tibor az InfoRádióban azt mondta: a Duna alsóbb szakaszain elsősorban Tolna megyében kell folyamatos védekezésre készülni.

A Tisza 10 méteren tetőzhet

A szóvivő hozzátette: a Tisza mentén, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszadobnál a szakemberek folyamatosan erősítik a gátakat.

A Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője korábban azt közölte, hogy a becslések szerint 10 méter körüli vízszinttel tetőzik majd a Tisza Szolnoknál.

Varga László hozzátette: a jövő hétre jelzett csapadék befolyásolhatja az árhullám levonulását. A folyón jelenleg harmadfokú a készültség Záhony és Tiszafüred között, valamint a Bodrog, a Takta, a Hortobágy-Berettyó és a Körösök mentén harmadfokú a védekezés.


A címlapról ajánljuk